Tarçınlı Çörek (Cinnamon Rolls)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tarçınlı Çörek (Cinnamon Rolls) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
1/4 (çeyrek) çay bardağı toz şeker
1/2 (yarım) paket kuru maya (instant maya)
50 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı un
İçi için;
1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tarçın
20 gram tereyağ (1,5 yemek kaşığı)
Üzeri için;
90 gram labne peyniri
2 yemek kaşığı süt
1 paket vanilin
15 gram yumuşak tereyağ (1 yemek kaşığı)

Tarçınlı Çörek (Cinnamon Rolls) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Harika bir lezzet, kesinlikle denemelisiniz.
Hamur için ılık süt, şeker, kuru maya, yumurta ve tereyağını uygun bir kaba alarak karıştırın.
Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alarak merdane yardımı ile dikdörtgen bir şekilde açın.
Açılan hamurun üzerine yumuşak tereyağını sürün.
Ardından karıştırdığınız şeker ve tarçın karışımını her yerine serpin.
Hamuru rulo şeklinde sararak 2 parmak genişliğinde kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye alarak aralarında boşluk bırakarak dizin.
Tepsinin üzerini streç film ile kapatarak 1 saat daha tepsi mayasına bırakın.
Önceden ısıtılmış 200° fırında, alt üst ayarda, 25 dakika pişirin. Pişen çörekleri ılınmaya bırakın.
Üzeri için labne peyniri, süt, vanilin ve yumuşak tereyağını mikser ile çırpın. Sosu ılıyan çöreklerin üzerine gezdirin.
Ilık veya sıcak tüketmenizi öneririm. Soğuduktan sonra tekrar ısıtarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarçınlı Çörek (Cinnamon Rolls) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt