Son konular

Tarçınlı Karanfilli İrmik Helvası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tarçınlı Karanfilli İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı irmik
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1, 5 su bardağı su
4 adet karanfil
Üzerine dökmek için
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı ezilmiş antep fıstığı (fındık, ceviz de olur)

Tarçınlı Karanfilli İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şekeri ve suyu, karanfili ,süt cezvesine alalım ve kaynayınca ocağı kapatalım hazır dursun.
Tavaya yağı ve irmiği alalım karıştırarak kavurmaya başlayalım.
Rengi dönene kadar bir 10 dakika kavuralım.
Şekerli suyun içinden karanfil tanelerini alalım.
Şerbeti dökeceğimiz vakit helvanın altını kapatalım.
Şekeri yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
Ocağı tekrar yakalım altını kısalım ve şekerini çekince helvanın üstüne havlu kağıt kapatıp kapağını kapatalım.
15-20 dakika dinlendirip üzerine tarçın, fıstık serpelim ve servis edelim. Afiyetle yiyelim ).
 

Similar threads

  • Soru
Karanfilli Tarçınlı Taze Kayısı Reçeli Tanımı İçin Gereçler 10-15 adet minik uzunluk taze kayısı 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Nohut kadar 1 adet limon tuzu 3-4 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın Karanfilli Tarçınlı Taze Kayısı Reçeli Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Taze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Karanfilli Tarçınlı Ayva Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler 1 adet orta boy ayva 4 su bardağı su 4-5 adet karanfil 2 adet çubuk tarçın 1 su bardağı tozşeker Karanfilli Tarçınlı Ayva Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ayvanın kabuğunu soyalım iri küp doğrayalım doğranan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik Helvası) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı irmik 1 yemek kaşığı tepeli tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti için; 1 su bardağı süt 2 su bardağı su 1.5 su bardağı şeker 1 paket vanilya Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Ceviz Ve Fındık Dolgulu (İrmik Helvası) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı tereyağ 1 kahve fincanı sıvı yağ İç dolgusu için 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı fındık Şerbeti için 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya Ceviz Ve Fındık Dolgulu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Karanfilli Ayva Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler 1 adet orta boy ayva 3-4 adet karanfil 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su(normal su bardağı ile şeker ve su ) 1 tatlı kaşığı limon suyu Karanfilli Ayva Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ayvayı yıkayalım kabuğunu soyalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt