Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket hamur kabartma tozu
Yarım paket vanilya
2.5 su bardağı un
Üzeri İçin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Birinci olarak bir kabımıza unumuzu eleyip üzerine tereyağını ekleyip yoğurarak tereyağını eritelim.
Daha sonra üzerine nişasta, şeker, hamur kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım sonra sıvı yağını ekleyip yoğuralım.
Fırın tepsimize yağlı kağıt koyalım hazırladığımız hamuru deviz büyüklüğüne modüllere ayırıp tepsimize dizip evvelce ısıtılmış 180°c fırında pişirelim.
Pudra şekeri ve tarçını bir kapta karıştıralım.
Fırından çıkan kurabiyelerimiz hazırladığımız toza batırıp sunum tabağına koyup servis edelim. Afiyet olsun.
Not: Sıcak yenilmesi daha hoş o vakit daha gevrek oluyor.
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket hamur kabartma tozu
Yarım paket vanilya
2.5 su bardağı un
Üzeri İçin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Birinci olarak bir kabımıza unumuzu eleyip üzerine tereyağını ekleyip yoğurarak tereyağını eritelim.
Daha sonra üzerine nişasta, şeker, hamur kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım sonra sıvı yağını ekleyip yoğuralım.
Fırın tepsimize yağlı kağıt koyalım hazırladığımız hamuru deviz büyüklüğüne modüllere ayırıp tepsimize dizip evvelce ısıtılmış 180°c fırında pişirelim.
Pudra şekeri ve tarçını bir kapta karıştıralım.
Fırından çıkan kurabiyelerimiz hazırladığımız toza batırıp sunum tabağına koyup servis edelim. Afiyet olsun.
Not: Sıcak yenilmesi daha hoş o vakit daha gevrek oluyor.