Tarçınlı Lokmalık Kurabiye (Ağızda Dağılma Garantili) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
125 gram tereyağı/margarin (Oda ısısında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (70ml)
1 yumurta
1.5 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı nişasta (70ml)
Vanilya
Kabartma tozu
3 su bardağı un (600ml)
Piştikten sonra bulamak için;
Yarım çay bardağı şeker
1.5 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Lokmalık Kurabiye (Ağızda Dağılma Garantili) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısında olan tereyağımızı uygun bir kaba alalım. Üzerine şeker, yumurta, sıvı yağ, nişasta, kabarma tozu, vanilya eklenip, homojen bir biçimde karıştıralım.
Daha sonra 3 su bardağı unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bilya büyüklüğünde hamurumuzdan kesimler alarak form verelim.
Kabartma tozu olduğu için hamurumuz biraz daha büyüyecektir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hazır olan hamurları hafif üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Bu ortada uygun bir kaba yarım çay bardağı şekeri ve tarçını ekleyip, karıştıralım.
Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcağı çıkınca bu karışıma bulayalım. Tanımımız servise hazırdır. Afiyet olsun ).
Tarçınlı Lokmalık Kurabiye (Ağızda Dağılma Garantili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
125 gram tereyağı/margarin (Oda ısısında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (70ml)
1 yumurta
1.5 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı nişasta (70ml)
Vanilya
Kabartma tozu
3 su bardağı un (600ml)
Piştikten sonra bulamak için;
Yarım çay bardağı şeker
1.5 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Lokmalık Kurabiye (Ağızda Dağılma Garantili) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısında olan tereyağımızı uygun bir kaba alalım. Üzerine şeker, yumurta, sıvı yağ, nişasta, kabarma tozu, vanilya eklenip, homojen bir biçimde karıştıralım.
Daha sonra 3 su bardağı unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bilya büyüklüğünde hamurumuzdan kesimler alarak form verelim.
Kabartma tozu olduğu için hamurumuz biraz daha büyüyecektir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hazır olan hamurları hafif üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Bu ortada uygun bir kaba yarım çay bardağı şekeri ve tarçını ekleyip, karıştıralım.
Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcağı çıkınca bu karışıma bulayalım. Tanımımız servise hazırdır. Afiyet olsun ).
Tarçınlı Lokmalık Kurabiye (Ağızda Dağılma Garantili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı