Tarçınlı Minik Kurabiyeler Tanımı İçin Materyaller
125 gr tereyağ
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 (yarım) vanilya
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Minik Kurabiyeler Tanımı Yapılışı
Tereyağ oda sıcaklığında olacak .
Tüm materyalleri karıştırıp kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz .
Küçük küçük daire halinde yuvarlıyoruz tepsiye diziyoruz.
170 derecede 20 dk pişiriyoruz.
Fırından aldığımız kurabiyeleri bekletmeden tarcın ve şekeri karıştırıp içine buluyoruz .
Servis tabağına alıp çay yada kahve ile keyifle içiyoruz.
125 gr tereyağ
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 (yarım) vanilya
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Minik Kurabiyeler Tanımı Yapılışı
Tereyağ oda sıcaklığında olacak .
Tüm materyalleri karıştırıp kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz .
Küçük küçük daire halinde yuvarlıyoruz tepsiye diziyoruz.
170 derecede 20 dk pişiriyoruz.
Fırından aldığımız kurabiyeleri bekletmeden tarcın ve şekeri karıştırıp içine buluyoruz .
Servis tabağına alıp çay yada kahve ile keyifle içiyoruz.