Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls) Tarifi İçin Malzemeler
Çörek hamuru için;
1su bardağı süt
1/2su bardağı toz şeker
1 paket kuru maya
4 su bardağı un
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
İçi için:
1su bardağı toz şeker
2yemek kaşığı tarçın
3yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için:
4 yemek kaşığı labne peyniri
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 paket vanilin
6 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için ılık süt, şeker ve mayayı karıştırıyoruz. Karışıma yumurtaları ve tereyağını da ekliyoruz. Islak karışıma unu azar azar yedirip hamuru bir kap içerisinde 15 dakika yoğuruyoruz.
Ele yapışan bir hamur olacak yoğurdukça hafif kıvam alıyor. Hamurun üzerini kapatarak ılık bir yerde bir saat kadar mayalıyoruz.
Mayalanan hamuru yağlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açıp hamurun içine yumuşak tereyağını sürüyoruz. Üzerine şeker ve tarçını serpiyoruz.
Hamuru kalın rulo şeklinde sarıp ve 2-3 parmak genişliğinde kesiyoruz. Hamur parçalarını aralarında boşluk kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp ve yirmi dakika ikinci kez mayalıyoruz.
Mayalanan hamuru 180 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz çöreğin üzeri için labne, tereyağı ,vanilin ve pudra şekerini çırpıyoruz.
Tarçınlı çörek hafif ılınınca kremayı üzerine sürerek hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Çörek hamuru için;
1su bardağı süt
1/2su bardağı toz şeker
1 paket kuru maya
4 su bardağı un
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
İçi için:
1su bardağı toz şeker
2yemek kaşığı tarçın
3yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için:
4 yemek kaşığı labne peyniri
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 paket vanilin
6 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için ılık süt, şeker ve mayayı karıştırıyoruz. Karışıma yumurtaları ve tereyağını da ekliyoruz. Islak karışıma unu azar azar yedirip hamuru bir kap içerisinde 15 dakika yoğuruyoruz.
Ele yapışan bir hamur olacak yoğurdukça hafif kıvam alıyor. Hamurun üzerini kapatarak ılık bir yerde bir saat kadar mayalıyoruz.
Mayalanan hamuru yağlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açıp hamurun içine yumuşak tereyağını sürüyoruz. Üzerine şeker ve tarçını serpiyoruz.
Hamuru kalın rulo şeklinde sarıp ve 2-3 parmak genişliğinde kesiyoruz. Hamur parçalarını aralarında boşluk kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp ve yirmi dakika ikinci kez mayalıyoruz.
Mayalanan hamuru 180 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz çöreğin üzeri için labne, tereyağı ,vanilin ve pudra şekerini çırpıyoruz.
Tarçınlı çörek hafif ılınınca kremayı üzerine sürerek hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı