Tarçınlı Salyangoz (Alman çöreği) (Zuckerschnekke) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
800-900 gram un ( yaklaşık miktardır. değişebilir)
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı şeker
1 yaş maya
İç harcı için;
Yarım su bardağı beyaz tozşeker
Yarım su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı tarçın
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Üstünün sosu için;
1 limonun suyu
250 gram pudra şekeri
Tarçınlı Salyangoz (Alman çöreği) (Zuckerschnekke) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, maya ve şekeri karıştırıp, yumurta ile tereyağını da ekleyip karıştırın.
Kontrollü olarak unu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.
30 dakika üzerini nemli bir bezle örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamuru tezgaha alıp dikdörtgen olarak merdane yardımıyla açıyoruz.
Dikkat edelim hamuru çok ince açmıyoruz.
İç malzemeye ait 100 gram dilim tereyağı üzerine sürüyoruz.
Beyaz ve esmer şekeri komple hamurumuzun üstüne döküyoruz.
Tarçınıda döktüğümüz şekerin üzerine döküyoruz.
Uzun kenarından sarmaya başlayarak rulo şeklinde hamuru sarıyoruz.
Kesme aleti yardımıyla 2 parmak genişliğinde dilim dilim kesip, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz.
200 derece üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
Ayrı bir kasede sıktığımız limonun suyu ve 250 gram pudra şekerini karıştırıp, soğuyan tarçınlı salyangoz çöreğimizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
Tarçınlı Salyangoz (Alman çöreği) (Zuckerschnekke) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
800-900 gram un ( yaklaşık miktardır. değişebilir)
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı şeker
1 yaş maya
İç harcı için;
Yarım su bardağı beyaz tozşeker
Yarım su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı tarçın
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Üstünün sosu için;
1 limonun suyu
250 gram pudra şekeri
Tarçınlı Salyangoz (Alman çöreği) (Zuckerschnekke) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, maya ve şekeri karıştırıp, yumurta ile tereyağını da ekleyip karıştırın.
Kontrollü olarak unu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.
30 dakika üzerini nemli bir bezle örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamuru tezgaha alıp dikdörtgen olarak merdane yardımıyla açıyoruz.
Dikkat edelim hamuru çok ince açmıyoruz.
İç malzemeye ait 100 gram dilim tereyağı üzerine sürüyoruz.
Beyaz ve esmer şekeri komple hamurumuzun üstüne döküyoruz.
Tarçınıda döktüğümüz şekerin üzerine döküyoruz.
Uzun kenarından sarmaya başlayarak rulo şeklinde hamuru sarıyoruz.
Kesme aleti yardımıyla 2 parmak genişliğinde dilim dilim kesip, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz.
200 derece üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
Ayrı bir kasede sıktığımız limonun suyu ve 250 gram pudra şekerini karıştırıp, soğuyan tarçınlı salyangoz çöreğimizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
Tarçınlı Salyangoz (Alman çöreği) (Zuckerschnekke) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı