Tarhana Çorbası (Kavurarak) Tanımı İçin Materyaller
4 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı salça (domates biber karışık olabilir)
3-4 dış sarımsak
1 litre kadar soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı yahut ayçiçeği yağı
3-4 bardak kemik yahut et suyu
En son üzeri için nane
Tarhana Çorbası (Kavurarak) Tanımı Yapılışı
Olağanda tarhana biraz suda bekletilerek pişirilen bir çorba bu tanımda beklemeye gerek yok
Öncelikle tencereye zeytinyağını koyup salçayı ekleyin kavurun.
Akabinde tarhanayı toz halde ek edip kavurun.
Üzerine soğuk su ekleyin ve çırpıcı ile çırpın.
Kemik yahut et suyunuz varsa bu evrede ekleyin yoksa olağan su ile kıvamı bulun.
Kaynayana kadar karıştırıyoruz 5-7dk kısık ateşte pişirin en son naneyi ekleyip 2 dk sonra çorbanızın altını kapatın afiyet olsun
4 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı salça (domates biber karışık olabilir)
3-4 dış sarımsak
1 litre kadar soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı yahut ayçiçeği yağı
3-4 bardak kemik yahut et suyu
En son üzeri için nane
Tarhana Çorbası (Kavurarak) Tanımı Yapılışı
Olağanda tarhana biraz suda bekletilerek pişirilen bir çorba bu tanımda beklemeye gerek yok
Öncelikle tencereye zeytinyağını koyup salçayı ekleyin kavurun.
Akabinde tarhanayı toz halde ek edip kavurun.
Üzerine soğuk su ekleyin ve çırpıcı ile çırpın.
Kemik yahut et suyunuz varsa bu evrede ekleyin yoksa olağan su ile kıvamı bulun.
Kaynayana kadar karıştırıyoruz 5-7dk kısık ateşte pişirin en son naneyi ekleyip 2 dk sonra çorbanızın altını kapatın afiyet olsun