Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
5 su bardağı su (Varsa birazını tavuk suyu kullanabilirsiniz yahut bulyon sevenler yarım bulyonda atabilir)
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tenceremize yağı ve şehriyeyi alıp kızarmayacak formda 2 3 dk kavuruyoruz. Üzerine salça ve nanemizi koyup kavurmaya devam edelim.
En son tarhanamızıda ekleyelim ve bir iki dakikada onu kavurup suyunu yavaş yavaş ekleyelim. Çorbamız topaklanmasın diye daima karıştıralım.
Çorbamız kaynayana kadar ortada karıştıralım. Kaynadıktan sonra çok ocakta tutmaya gerek yok kaynayınca altını kapatalım.
Çorbamız servise hazır. Kıtır ekmek kaşar peyniri ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Not: Tarhanayı yaparken tuzunu fazla koyuyoruz o yüzden çorbanın tuzunu tadına bakıp az ise ona nazaran atalım.
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
5 su bardağı su (Varsa birazını tavuk suyu kullanabilirsiniz yahut bulyon sevenler yarım bulyonda atabilir)
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tenceremize yağı ve şehriyeyi alıp kızarmayacak formda 2 3 dk kavuruyoruz. Üzerine salça ve nanemizi koyup kavurmaya devam edelim.
En son tarhanamızıda ekleyelim ve bir iki dakikada onu kavurup suyunu yavaş yavaş ekleyelim. Çorbamız topaklanmasın diye daima karıştıralım.
Çorbamız kaynayana kadar ortada karıştıralım. Kaynadıktan sonra çok ocakta tutmaya gerek yok kaynayınca altını kapatalım.
Çorbamız servise hazır. Kıtır ekmek kaşar peyniri ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Not: Tarhanayı yaparken tuzunu fazla koyuyoruz o yüzden çorbanın tuzunu tadına bakıp az ise ona nazaran atalım.
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı