Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı toz tarhana
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı iç yağı
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı domates püresi
1 su bardağı kemiksuyu (dondurucudan)
Tuz
Pulbiber
Nane
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İki saat öncesinden tarhanayı ılık suda ısladım.
Tencereye zeytinyağı,içyağı, salça, domates püresi ezilmiş sarımsak ekleyip biraz kavurdum.
2-3 bardak sıcak suyu ekleyip hafif kaynayınca ıslanmış tarhanaya ılık suyu ekleyerek açtım.
Seyrelttiğim tarhanayı tencereye ekledim bir bardak kemik suyu eği ve gereğince suyunu kıvama nazaran ek ettim kısık ateşte 5dk. Kaynattım.
Tuz, nane, pul biberi ekleyip servise sundum. Kış aylarının vazgeçilmezi nefis tarhanayı.Sofralarımızın baştacı yapalım dostlar
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı toz tarhana
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı iç yağı
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı domates püresi
1 su bardağı kemiksuyu (dondurucudan)
Tuz
Pulbiber
Nane
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İki saat öncesinden tarhanayı ılık suda ısladım.
Tencereye zeytinyağı,içyağı, salça, domates püresi ezilmiş sarımsak ekleyip biraz kavurdum.
2-3 bardak sıcak suyu ekleyip hafif kaynayınca ıslanmış tarhanaya ılık suyu ekleyerek açtım.
Seyrelttiğim tarhanayı tencereye ekledim bir bardak kemik suyu eği ve gereğince suyunu kıvama nazaran ek ettim kısık ateşte 5dk. Kaynattım.
Tuz, nane, pul biberi ekleyip servise sundum. Kış aylarının vazgeçilmezi nefis tarhanayı.Sofralarımızın baştacı yapalım dostlar
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı