Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
5 yemek kaşığı toz tarhana
1 su bardağı tavuk suyu(olmasa da olur)
5 su bardağı kaynar su
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (tercih)
1 diş rendelenmiş sarımsak
Kuru nane
Pulbiber
Tuz
Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çorbayı yaparken et suyunuz yoksa normal su kullanabilirsiniz.
Biber salçasını sevmiyorsanız yerine domates salçası kullanabilirsiniz.
Ben de ilk kez denedim ama yıllardır koktuğu için yiyemediğim bu çorbayı bu şekilde pişirince artık favorimiz oldu.
Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında kavurun ama sadece hafif kokusu çıkacak kadar. Sonrasında salçaları ve toz tarhanayı ekleyip yine karıştırın.
Bu aşamada tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip çırpma teliyle karıştırırken kaynar suyu ekleyin. Karıştırmaya devam edin ki topaklanmasın.
Kaynayınca isterseniz tereyağında yakıp naneyi öyle ekleyin ama ben tereyağı kullanmadığım için bu aşamada yakmadan direkt bol nane ve yarım çay kaşığı kekik ekleyip bir iki taşım kaynatıp kapattım altını.
Kıvamı bekleyince koyulaşırsa bir bardak kaynar su ekleyip öyle ısıtın ve servis edin.
İşte bitti bile. Yıllardır kokusundan yiyemediğim güzelim tarhanayla ailece barışmış olduk.
Bu tarifi bana veren adanalı can dostum Züloş’uma çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsın ve iyi ki 40 yıldır bana bacıdan ötesin. Seni çok seviyorum
Hepinize afiyet olsun
Tarhana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 yemek kaşığı toz tarhana
1 su bardağı tavuk suyu(olmasa da olur)
5 su bardağı kaynar su
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (tercih)
1 diş rendelenmiş sarımsak
Kuru nane
Pulbiber
Tuz
Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çorbayı yaparken et suyunuz yoksa normal su kullanabilirsiniz.
Biber salçasını sevmiyorsanız yerine domates salçası kullanabilirsiniz.
Ben de ilk kez denedim ama yıllardır koktuğu için yiyemediğim bu çorbayı bu şekilde pişirince artık favorimiz oldu.
Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında kavurun ama sadece hafif kokusu çıkacak kadar. Sonrasında salçaları ve toz tarhanayı ekleyip yine karıştırın.
Bu aşamada tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip çırpma teliyle karıştırırken kaynar suyu ekleyin. Karıştırmaya devam edin ki topaklanmasın.
Kaynayınca isterseniz tereyağında yakıp naneyi öyle ekleyin ama ben tereyağı kullanmadığım için bu aşamada yakmadan direkt bol nane ve yarım çay kaşığı kekik ekleyip bir iki taşım kaynatıp kapattım altını.
Kıvamı bekleyince koyulaşırsa bir bardak kaynar su ekleyip öyle ısıtın ve servis edin.
İşte bitti bile. Yıllardır kokusundan yiyemediğim güzelim tarhanayla ailece barışmış olduk.
Bu tarifi bana veren adanalı can dostum Züloş’uma çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsın ve iyi ki 40 yıldır bana bacıdan ötesin. Seni çok seviyorum
Hepinize afiyet olsun
Tarhana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı