Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Tarhana (300 gr)
7 su bardağı su (2 su bardağı et suyu)
Yarım çay kaşığı tuz (tarhananın tuzuna bağlı)
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarhanaları sıcak suda 15 dk bekletiyoruz.
Suyu ve et suyunu tencereye alıp kaynatıyoruz.
Üstüne tarhanayı süzüp ilave ediyoruz.
Önce tuzuna bakıyoruz ona göre tuz ve karabiber ekliyoruz.
Tarhanalar iyice piştikten sonra isteğe bağlı blenderla çekiyoruz.
Üzeri için zeytinyağını tencereye alıyoruz, biraz kızardıktan sonra kuru naneyi ekliyoruz.
Zeytinyağını çorbamızın üstüne gezdiriyoruz.
Çorbamız hazır afiyet olsun
Tarhana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tarhana (300 gr)
7 su bardağı su (2 su bardağı et suyu)
Yarım çay kaşığı tuz (tarhananın tuzuna bağlı)
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarhanaları sıcak suda 15 dk bekletiyoruz.
Suyu ve et suyunu tencereye alıp kaynatıyoruz.
Üstüne tarhanayı süzüp ilave ediyoruz.
Önce tuzuna bakıyoruz ona göre tuz ve karabiber ekliyoruz.
Tarhanalar iyice piştikten sonra isteğe bağlı blenderla çekiyoruz.
Üzeri için zeytinyağını tencereye alıyoruz, biraz kızardıktan sonra kuru naneyi ekliyoruz.
Zeytinyağını çorbamızın üstüne gezdiriyoruz.
Çorbamız hazır afiyet olsun
Tarhana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı