Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
5 çorba kaşığı tarhana
3 ufak su bardağı su(üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su)/(tarhanayı bekletmek için)(bardak ölçüm 0.2 lt kadar)
1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak(çok ince doğranmış ya da rende)
1 tatlı kaşığı domates salçası(tarhananın çeşidine nazaran değişebilir)
6 ufak su bardağı su
Parmak ucu kadar tereyağ(isteğe göre)
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı nane
Az pul biber
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tarhanamızı (türüne nazaran değişir)20-25 dk kadar su da bekletiyoruz ki şişsin.
Tencereye zeytinyağ sarımsak ve salçamızı koyuyoruz.
Salça ölene kadar yani yeterlice ayrılana kadar 1-2 dk kavuruyoruz.
Şişen tarhanamızı suyuyla birlikte ekliyoruz.
6 su bardağı suyu ekliyoruz ve bu esnada daima karıştırıyoruz.
Topaklanmaması için daima karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
5 dakika da kısık ateşte pişirip en son üzerine azıcık tereyağ,pul biber,nane ve tuz ekleyip ocaktan alıyoruz.
Tarhananın cinsine nazaran yinede topaklanma olursa kaynadıktan sonra el blenderı kullanabilirsiniz(baharatları katmadan önce).
Afiyet olsun. .
Not:kaynadıktan sonra size ağır gelirse damak tadınıza nazaran kaynar su ekleyerek açabilirsiniz).
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 çorba kaşığı tarhana
3 ufak su bardağı su(üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su)/(tarhanayı bekletmek için)(bardak ölçüm 0.2 lt kadar)
1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak(çok ince doğranmış ya da rende)
1 tatlı kaşığı domates salçası(tarhananın çeşidine nazaran değişebilir)
6 ufak su bardağı su
Parmak ucu kadar tereyağ(isteğe göre)
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı nane
Az pul biber
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tarhanamızı (türüne nazaran değişir)20-25 dk kadar su da bekletiyoruz ki şişsin.
Tencereye zeytinyağ sarımsak ve salçamızı koyuyoruz.
Salça ölene kadar yani yeterlice ayrılana kadar 1-2 dk kavuruyoruz.
Şişen tarhanamızı suyuyla birlikte ekliyoruz.
6 su bardağı suyu ekliyoruz ve bu esnada daima karıştırıyoruz.
Topaklanmaması için daima karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
5 dakika da kısık ateşte pişirip en son üzerine azıcık tereyağ,pul biber,nane ve tuz ekleyip ocaktan alıyoruz.
Tarhananın cinsine nazaran yinede topaklanma olursa kaynadıktan sonra el blenderı kullanabilirsiniz(baharatları katmadan önce).
Afiyet olsun. .
Not:kaynadıktan sonra size ağır gelirse damak tadınıza nazaran kaynar su ekleyerek açabilirsiniz).
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı