Tarhana Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
5 çorba kaşığı tarhana
3 ufak su bardağı su(üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su)/(tarhanayı bekletmek için)(bardak ölçüm 0.2 lt kadar)
1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak(çok ince doğranmış ya da rende)
1 tatlı kaşığı domates salçası(tarhananın çeşidine nazaran değişebilir)
6 ufak su bardağı su
Parmak ucu kadar tereyağ(isteğe göre)
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı nane
Az pul biber

Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tarhanamızı (türüne nazaran değişir)20-25 dk kadar su da bekletiyoruz ki şişsin.
Tencereye zeytinyağ sarımsak ve salçamızı koyuyoruz.
Salça ölene kadar yani yeterlice ayrılana kadar 1-2 dk kavuruyoruz.
Şişen tarhanamızı suyuyla birlikte ekliyoruz.
6 su bardağı suyu ekliyoruz ve bu esnada daima karıştırıyoruz.
Topaklanmaması için daima karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
5 dakika da kısık ateşte pişirip en son üzerine azıcık tereyağ,pul biber,nane ve tuz ekleyip ocaktan alıyoruz.
Tarhananın cinsine nazaran yinede topaklanma olursa kaynadıktan sonra el blenderı kullanabilirsiniz(baharatları katmadan önce).
Afiyet olsun. .

Not:kaynadıktan sonra size ağır gelirse damak tadınıza nazaran kaynar su ekleyerek açabilirsiniz).

Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tarhana Çorbası Üretimi Tanımı İçin Gereçler 4 yemek kaşığı un tarhana (Tarhanayı kendimiz yapıyoruz her sene kendimize ait) 4 su bardağı su 1 kaşık tereyağ Damak tadına nazaran tuz Tarhana Çorbası İmali Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tereyağımızı tenceremize koyup kısık ateşte erimesini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tarhana Çorbası (Trakya) Tanımı İçin Gereçler 150 gram tarhana 4 .5 su bardak su 1 çorba kaşığı tereyağı Tarhana Çorbası (Trakya) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tarhanamızı bir bardak suda eritiyoruz. Tencerede tereyağını eritelim. Üzerine suda erittiğimiz tarhanamızı koyup kalan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Tarhana (300 gr) 7 su bardağı su (2 su bardağı et suyu) Yarım çay kaşığı tuz (tarhananın tuzuna bağlı) 1 tatlı kaşığı karabiber Üzeri için; Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı kuru nane Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuklu Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı tarhana 1 adet kuru soğan 1 çay tabağı kadar nohut büyüklüğünde kesilmiş tavuk göğsü 1 çorba kaşığı margarin yahut yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çorba kaşığı salça 1 adet kabuğu soyulmuş domates 2 adet sivri biber 4 su bardağı sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı sıvı yağ ( tereyağı da tercih edebilirsiniz 2 yemek kaşığı kâfi olacaktır) 8 su bardağı soğuk su 4 yemek kaşığı toz tarhana Tuz Nane Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Sıvı yağ ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt