Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
4-5 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane
Tuz
1-2 diş sarımsak
Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle orta uzunluk tencereye sıvı yağını, naneyi ve salçayı kavuruyoruz.
Ilık su ile tarhanayı ekleyip ıslatıyoruz orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip çorbamızı 10-15 dakika kadar kaynatıyoruz.
Kapatmaya yakın rendelenmiş sarımsağı ekliyoruz.
Mis kokusu ve nefis tadıyla şahane mi şahane çorbamız hazır, kaselere servis edilerek dilek edilirse üzerine pul biber eklenir ve afiyetle tüketilir.
Keyifli ve sağlıklı günler dilerim
4-5 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane
Tuz
1-2 diş sarımsak
Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle orta uzunluk tencereye sıvı yağını, naneyi ve salçayı kavuruyoruz.
Ilık su ile tarhanayı ekleyip ıslatıyoruz orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip çorbamızı 10-15 dakika kadar kaynatıyoruz.
Kapatmaya yakın rendelenmiş sarımsağı ekliyoruz.
Mis kokusu ve nefis tadıyla şahane mi şahane çorbamız hazır, kaselere servis edilerek dilek edilirse üzerine pul biber eklenir ve afiyetle tüketilir.
Keyifli ve sağlıklı günler dilerim