Tanım Sorduran Sütlü Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 tutam dere otu
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet et bulyon
Tuz
Karabiber
Tanım Sorduran Sütlü Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Sebzelerin kabukları soyulup küçük küçük doğranır.
Tencereye sıvı yağını ve zerzevatları koyup kavrulur.
Un eklenir 3 dakika daha kavrulup yeteri kadar suyu konur.
Kaynamaya başlayınca mısır eklenir.
Kaynamaya devam eden çorbaya baharatlarını ve bulyon eklenir.
Akabinde süt eklenir bir taşım daha kaynatılır.
Ocağın altını kapattıktan sonra ince kıyılmış dere otu ekleyip servis edelim.
2 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 tutam dere otu
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet et bulyon
Tuz
Karabiber
Tanım Sorduran Sütlü Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Sebzelerin kabukları soyulup küçük küçük doğranır.
Tencereye sıvı yağını ve zerzevatları koyup kavrulur.
Un eklenir 3 dakika daha kavrulup yeteri kadar suyu konur.
Kaynamaya başlayınca mısır eklenir.
Kaynamaya devam eden çorbaya baharatlarını ve bulyon eklenir.
Akabinde süt eklenir bir taşım daha kaynatılır.
Ocağın altını kapattıktan sonra ince kıyılmış dere otu ekleyip servis edelim.