Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tanımı İçin Gereçler
2 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta
1, 5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 paket krema
Çikolata (üzüm parçacıklı çikolata)
Keki ıslatmak için;
Vişne reçeli
Üzeri için;
Çilek
Karadut
Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kekimiz için tüm materyallerimizi güzelce çırpıyoruz.
Tart kalıbını güzelce tereyağlayıp unluyoruz kek yapışmasın diye .
Sonra kekimizi kalıba döküp fırına verelim.
180 derece fırında pişiriyoruz.
Kürdan batırdığınızda yapışmıyorsa pişmiştir.
Vişne reçeli ve su karıştırıp fırından çıkan kekimizin üzerine döküp kekimizi ıslatalım.
Farklı bir kapta krem şantiyi hazırlayalım soğuyan kekin üzerine sürelim.
Ocakta sıvı krema ve çikolatamızı sos haline getirip kekimizin üzerine dökelim.
Kekin üzerine çilek ve karadutla süsledim isteğe bağlı olarak sizde koyabilirsiniz.
2 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta
1, 5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 paket krema
Çikolata (üzüm parçacıklı çikolata)
Keki ıslatmak için;
Vişne reçeli
Üzeri için;
Çilek
Karadut
Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kekimiz için tüm materyallerimizi güzelce çırpıyoruz.
Tart kalıbını güzelce tereyağlayıp unluyoruz kek yapışmasın diye .
Sonra kekimizi kalıba döküp fırına verelim.
180 derece fırında pişiriyoruz.
Kürdan batırdığınızda yapışmıyorsa pişmiştir.
Vişne reçeli ve su karıştırıp fırından çıkan kekimizin üzerine döküp kekimizi ıslatalım.
Farklı bir kapta krem şantiyi hazırlayalım soğuyan kekin üzerine sürelim.
Ocakta sıvı krema ve çikolatamızı sos haline getirip kekimizin üzerine dökelim.
Kekin üzerine çilek ve karadutla süsledim isteğe bağlı olarak sizde koyabilirsiniz.