Tart Kalıbında Muhallebili Islak Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tart Kalıbında Muhallebili Islak Kek Tanımı İçin Materyaller

Keki İçin
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
2 kaşık kakao
Kabartma tozu
Vanilya
Muhallebi İçin
2,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
Vanilya
Keki Islatmak İçin
Kek harcından bir çay bardağı
1 çay bardağı süt
Süslemek İçin
Çilek
Kivi vb

Tart Kalıbında Muhallebili Islak Kek Tanımı Yapılışı

Kek için yumurta ve şeker çırpılır beyazlaşınca başka materyaller koyulur ve yağlanmış tart kalıbına dökülür.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra çıkarılır ve soğuyunca zıt çevrilip kalıptan çıkarılır.
Çıkan keki ıslatmak için ayırdığımız bir bardak kek harcına, bir çay bardağıda soğuk süt ekleyip ocakta bir taşım kaynatılır ve kek çıkıp birinci sıcaklığını verince kürdanla delikler açılıp harç üzerine dökülür.
Kek pişmeden evvel muhallebiyi yapmakta yarar var, soğuması için. Muhallebide tüm materyaller koyulur ve bir taşım kaynayınca kapatılıp düzgünce çırpılır, mikserle çırparsanız akışkanlığı daha hoş olur.
Muhallebi pişip kek ıslandıktan sonra kalıbın ortasına dökülüp yayılır üzeri dileğe nazaran süslenip buzdolabında bekletilir. Soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.
 
Üst Alt