Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
yarım bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (Not pişen keki ıslatmak için 1 bardak süt)
Muhallebisi için;
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 paket sıvı krema
125 gram margarin
3 yemek kaşığı un
Üzeri için;
Çilek
Muz
Hindistan cevizi
Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurtalar ve şeker iyice çırpılır sonra yoğurt ve yağ eklenir tekrar iyice çırpılır ve en son kabartma tozu, vanilya ve un eklenir iyice çırpılır yağladığımız tart kalıbına dökün.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 40-45 dakika kapağı açılmadan pişirilir.
Kek fırında pişerken bir yandan muhallebi hazırlanır bütün malzemeler bir tencereye eklenir kıvam alıncaya kadar orta ateşte ocakta pişirilir. Kıvam aldıktan sonra bir kenara alınıp, soğumaya bırakılır.
Kekte fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince 1 bardak sütle her tarafını ıslatıyoruz ve soğuyan muhallebiyi üzerine döküp, meyvelerle süslüyoruz afiyet olsun.
Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
yarım bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (Not pişen keki ıslatmak için 1 bardak süt)
Muhallebisi için;
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 paket sıvı krema
125 gram margarin
3 yemek kaşığı un
Üzeri için;
Çilek
Muz
Hindistan cevizi
Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurtalar ve şeker iyice çırpılır sonra yoğurt ve yağ eklenir tekrar iyice çırpılır ve en son kabartma tozu, vanilya ve un eklenir iyice çırpılır yağladığımız tart kalıbına dökün.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 40-45 dakika kapağı açılmadan pişirilir.
Kek fırında pişerken bir yandan muhallebi hazırlanır bütün malzemeler bir tencereye eklenir kıvam alıncaya kadar orta ateşte ocakta pişirilir. Kıvam aldıktan sonra bir kenara alınıp, soğumaya bırakılır.
Kekte fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince 1 bardak sütle her tarafını ıslatıyoruz ve soğuyan muhallebiyi üzerine döküp, meyvelerle süslüyoruz afiyet olsun.
Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı