Tart Kalıbında Muhallebili Süslü Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tart Kalıbında Muhallebili Süslü Kek Tanımı İçin Gereçler
3 yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebisi için;
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
1 çay bardağı damla çikolata
4 yemek kaşığı krema

Tart Kalıbında Muhallebili Süslü Kek Tanımı Yapılışı

Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ek ederek çırpıyoruz.
Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
Evvelden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Yaklaşık 25dk pişirelim.
Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebimizi pişiriyoruz, muhallebi yoğunlaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
Margarin ve vanilyayı ek edip, bir mühlet çırpıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa yayalım.
Kremayı küçük bir tavaya alıp ısıtalım ve üzerine damla çikolatayı ekleyip karıştıralım ve dilediğimiz formda süsleyelim.
En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
 
Üst Alt