Tart Kalıbında Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
7-8 adet patates
1 adet soğan
1 adet havuç
Az maydanoz
5 kasık süsme yoğurt
1 kasık mayonez
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Sıvıyağ
Tart Kalıbında Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlıyoruz. Soğanları minik minik doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Soğumuş patatesi soyup iyice eziyoruz. Havuzları rendeleyip az yağda kavuruyoruz.
Haşlanmış patatese tuz, karabiber, pulbiber ve soğanları koyup yoğuruyoruz eşit miktarda ikiye bölüyoruz. Birine kavurduğumuz harcı ilave edip karıştırıyoruz.
Diğer yarısına ince doğranmış maydanozu koyup karıştırıyoruz. Tart kalıbına streç yapıştırıyor. Kolay çıkması için havuçlu karışımı tart kalıbına yayıyoruz.
Üzerine maydanozlu harcı koyup dinlendikten sonra tart kalıbını ters çevirip, üzerine mayonezli karışım yoğurdu döküyoruz.
Üzerini ben mısırla süsledim siz nasıl isterseniz öyle süsleyin.
Tart Kalıbında Patates Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7-8 adet patates
1 adet soğan
1 adet havuç
Az maydanoz
5 kasık süsme yoğurt
1 kasık mayonez
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Sıvıyağ
Tart Kalıbında Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlıyoruz. Soğanları minik minik doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Soğumuş patatesi soyup iyice eziyoruz. Havuzları rendeleyip az yağda kavuruyoruz.
Haşlanmış patatese tuz, karabiber, pulbiber ve soğanları koyup yoğuruyoruz eşit miktarda ikiye bölüyoruz. Birine kavurduğumuz harcı ilave edip karıştırıyoruz.
Diğer yarısına ince doğranmış maydanozu koyup karıştırıyoruz. Tart kalıbına streç yapıştırıyor. Kolay çıkması için havuçlu karışımı tart kalıbına yayıyoruz.
Üzerine maydanozlu harcı koyup dinlendikten sonra tart kalıbını ters çevirip, üzerine mayonezli karışım yoğurdu döküyoruz.
Üzerini ben mısırla süsledim siz nasıl isterseniz öyle süsleyin.
Tart Kalıbında Patates Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı