Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Keki ıslatmaktan için;
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
2 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
100 gram labne
Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri beyaz olana kadar güzelce çırpıyoruz. Akabinde sırasıyla sütü, yağı, vanilya, kabartma tozu en son unu ekliyoruz düzgünce çırpıyoruz evvelden yağladığımız tart kalıbına alıyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 25 30 dakika pişiriyoruz akabinde muhallebisine hazırlıyoruz yumurtayı, sütü, şekeri, unu ekleyip yoğunlaşana kadar daima karıştırıyoruz.
Yarım su bardağı suya bir tatlı kaşığı granül kahveyi hazırlıyoruz.
Pişmiş olan keki fırından çıkarıyoruz biraz soğuduktan sonra servis tabağına karşıt çeviriyoruz.
Kek biraz soğuduktan sonra hazırladığımız granül kahveyi her yerine bir kaşık yardımıyla döküyoruz.
Hazırladığımız muhallebinin en son labnesini koyup, çırpıcıyla ile uygunca karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine koyuyoruz.
Daha sonra bir elek yardımıyla kakaoyu her yerine eşit halde serpiştiriyoruz. 3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz afiyet olsun.
Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Keki ıslatmaktan için;
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
2 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
100 gram labne
Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri beyaz olana kadar güzelce çırpıyoruz. Akabinde sırasıyla sütü, yağı, vanilya, kabartma tozu en son unu ekliyoruz düzgünce çırpıyoruz evvelden yağladığımız tart kalıbına alıyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 25 30 dakika pişiriyoruz akabinde muhallebisine hazırlıyoruz yumurtayı, sütü, şekeri, unu ekleyip yoğunlaşana kadar daima karıştırıyoruz.
Yarım su bardağı suya bir tatlı kaşığı granül kahveyi hazırlıyoruz.
Pişmiş olan keki fırından çıkarıyoruz biraz soğuduktan sonra servis tabağına karşıt çeviriyoruz.
Kek biraz soğuduktan sonra hazırladığımız granül kahveyi her yerine bir kaşık yardımıyla döküyoruz.
Hazırladığımız muhallebinin en son labnesini koyup, çırpıcıyla ile uygunca karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine koyuyoruz.
Daha sonra bir elek yardımıyla kakaoyu her yerine eşit halde serpiştiriyoruz. 3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz afiyet olsun.
Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı