Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kapalı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
Kreması için
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1.5 türk kahve fincanı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
200 gram labne
1 çay kaşığı nescafe
Islatmak için
1 su bardağı süt
1 tepeleme tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için yumurta ve toz şekeri köpürtelim sıvıları karıştıralım ve mikseri kaldıralım.
Kuruları karıştırıp yavaş yavaş karıştıralım dikkat edelim topaklanma kalmasın sıvı bir hamur oluyor lütfen un eklemeyelim.
Tart kalıbını yağlayıp harcı dökelim evvelden 175 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdim. Fırından fırına değişe bilir denetimli pişirin. Fırından alınca biraz ılındıktan sonra servis tabağına aksi çevirelim.
Kreması için labne ve vanilya hariç hepsini karıştırıp yoğunlaşıp kıvam alıncaya kadar karıştıralım ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım farklı bir kabın içine boşaltıp kremanın üzerine streç yapıştırıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan kremayı bir çırpalım sonra labneyi ekleyip bir mühlet daha karıştıralım.
Nescafe ve şekerli süt ile keki ıslatalım kremayı üzerine dökelim bir gece buzdolabında dinlendirip üzerine kakao serpelim. Afiyet olsun.
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kapalı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
Kreması için
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1.5 türk kahve fincanı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
200 gram labne
1 çay kaşığı nescafe
Islatmak için
1 su bardağı süt
1 tepeleme tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için yumurta ve toz şekeri köpürtelim sıvıları karıştıralım ve mikseri kaldıralım.
Kuruları karıştırıp yavaş yavaş karıştıralım dikkat edelim topaklanma kalmasın sıvı bir hamur oluyor lütfen un eklemeyelim.
Tart kalıbını yağlayıp harcı dökelim evvelden 175 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdim. Fırından fırına değişe bilir denetimli pişirin. Fırından alınca biraz ılındıktan sonra servis tabağına aksi çevirelim.
Kreması için labne ve vanilya hariç hepsini karıştırıp yoğunlaşıp kıvam alıncaya kadar karıştıralım ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım farklı bir kabın içine boşaltıp kremanın üzerine streç yapıştırıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan kremayı bir çırpalım sonra labneyi ekleyip bir mühlet daha karıştıralım.
Nescafe ve şekerli süt ile keki ıslatalım kremayı üzerine dökelim bir gece buzdolabında dinlendirip üzerine kakao serpelim. Afiyet olsun.