Tart Kalıbında Yumuşacık Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tart Kalıbında Yumuşacık Kek Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
1,5 çay bardağına yakın şeker
3 yemek kaşığı silme un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Keki ıslatmak için;
1 su bardağından biraz az süt
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı toz şeker

Tart Kalıbında Yumuşacık Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Kesinlikle denemenizi tavsiye ettiğim bir tanım. Hem maliyetsiz hemde kolay
Yumurta şekeri köpürene kadar çırpalım.
Süt ve sıvı yağı da ek edip tekrar çırpalım.
Kakao, kabartma tozunu da ekleyelim. Unu yavaş yavaş denetimli halde ekleyelim tekrar çırpalım.
Tart kalıbını güzelce yağlayalım biraz da un serpelim kekin basitçe çıkması için.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kekimizi 15 dakika pişirelim.
Fırından çıkan keki soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra 6 7 yerinden kürdanla delelim. Keki aksi çevirip çıkaralım.
Kek soğuyunca süt, kakao ve şekeri karıştırıp her yerine gelecek halde sosumuzu dökelim.
Muhallebimizi hazırlayalım süt, un ve şekeri orta ateşte kaynayana kadar pişirelim. İndirince tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
Kekin ortasına muhallebiyi dökelim üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Püf noktaları.Yumurtamızın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Şeker ve yumurtayı uzunca çırpın.Afiyet olsun.
 
Üst Alt