Tart Kek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Kreması için;
500 ml süt
60 gram mısır nişastası (yarım su bardağından az fazla)
80 gram şeker (1 türk kahve fincanı dolusu)
1 paket vanilya
75 gram tereyağı veya margarin
1 poşet toz krem şanti
Tart Kek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek malzemelerini iyice karıştırıyoruz.
Kalıbımızı tereyağı ile iyice yağlayıp, unluyoruz ve kek hamurumuzu içerisine boşaltıyoruz.
Kalıbı 3-4 kez yere vurarak hava boşluklarının boşalmasını sağlıyoruz.
160 derecelik ısıtılmış fırında 25 dk pişiriyoruz.
Piştikten sonra 3-4 dk bekleyip servis tabağına ters çeviriyoruz.
Kremamız için; Tenceremize süt, nişasta ve şekeri alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Kaynayan koyu kıvamlı muhallebiyi ocaktan alalım.
Üzerine sıcakken tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle 2-3 dakika yağ eriyip muhallebiyle bütünleşinceye kadar çırpalım.
En son toz krem şantiyi de ekleyip tekrar çırpalım ve soğumaya bırakalım.
Kekimiz soğuduktan sonra krema sosunu yayalım.
En son istenilen meyveler ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Tart Kek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Kreması için;
500 ml süt
60 gram mısır nişastası (yarım su bardağından az fazla)
80 gram şeker (1 türk kahve fincanı dolusu)
1 paket vanilya
75 gram tereyağı veya margarin
1 poşet toz krem şanti
Tart Kek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek malzemelerini iyice karıştırıyoruz.
Kalıbımızı tereyağı ile iyice yağlayıp, unluyoruz ve kek hamurumuzu içerisine boşaltıyoruz.
Kalıbı 3-4 kez yere vurarak hava boşluklarının boşalmasını sağlıyoruz.
160 derecelik ısıtılmış fırında 25 dk pişiriyoruz.
Piştikten sonra 3-4 dk bekleyip servis tabağına ters çeviriyoruz.
Kremamız için; Tenceremize süt, nişasta ve şekeri alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Kaynayan koyu kıvamlı muhallebiyi ocaktan alalım.
Üzerine sıcakken tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle 2-3 dakika yağ eriyip muhallebiyle bütünleşinceye kadar çırpalım.
En son toz krem şantiyi de ekleyip tekrar çırpalım ve soğumaya bırakalım.
Kekimiz soğuduktan sonra krema sosunu yayalım.
En son istenilen meyveler ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Tart Kek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı