Tart Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilin
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Islatmak için(isteğe bağlı)
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı granül kahve
Krema için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yarım paket sıvı krema ya da 100 gram labne
Tart Pasta Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek biraz daha çırpılır.
Kakao, un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek çırpmaya devam edilir.
Hazır olan kek karışımı yağlanmış tart kalıbına ya da yağlanmış yuvarlak borcama dökülerek evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Pişen kek soğumaya bırakılır.
Kek pişerken krema için vanilya ve krema harici tüm materyaller ocağa alınarak göz göz olana kadar pişirilir.
Pişen krema ocaktan alınarak vanilya ve sıvı krema eklenerek çırpılır.
Soğuyan kekin üzerine isteğe bağlı kahve ve süt gezdirilir. Kremayla istenilen formda süslenir.
Kremayı kekin üzerine döküp spatula ile de düzeltebilirsiniz.
Üzerine kakao serpiştirilerek servis edilir.
Afiyet olsun
Keki için;
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilin
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Islatmak için(isteğe bağlı)
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı granül kahve
Krema için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yarım paket sıvı krema ya da 100 gram labne
Tart Pasta Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek biraz daha çırpılır.
Kakao, un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek çırpmaya devam edilir.
Hazır olan kek karışımı yağlanmış tart kalıbına ya da yağlanmış yuvarlak borcama dökülerek evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Pişen kek soğumaya bırakılır.
Kek pişerken krema için vanilya ve krema harici tüm materyaller ocağa alınarak göz göz olana kadar pişirilir.
Pişen krema ocaktan alınarak vanilya ve sıvı krema eklenerek çırpılır.
Soğuyan kekin üzerine isteğe bağlı kahve ve süt gezdirilir. Kremayla istenilen formda süslenir.
Kremayı kekin üzerine döküp spatula ile de düzeltebilirsiniz.
Üzerine kakao serpiştirilerek servis edilir.
Afiyet olsun