SoruCevap
Yeni Üye
Tarte Aux Abricots Tarifi Resimli
Tarte Aux Abricots Tarifi
Tarte Aux Abricots Malzemeleri:
tart hamuru icin
150 gr un
75 gr tereyagı
2 yumurta sarısı
1 corba kasıgı toz seker
1 tutam tuz
ustu icin
12 kg taze kayısı (20 adet) veya 1 kg kayısı konservesi
6 corba kasıgı toz seker
1 sap vanilya
krema icin
12 litre sut
2 yumurta sarısı
2 corba kasıgı mısır nisastası
1 tatlı kasıgı toz vanilya
glasaj icin
12 su bardagı pismis kayısıların suyu veya kayısı konservesinin suyu
3 corba kasıgı kayısı receli
imagestarteauxabricotstarifiresimli5ad3fa5695b5a
Tarte Aux Abricots Hazırlanışı:
Derin bu kaba unu koyun, icine kucuk parcalar halinde kestiginiz tereyagını, toz sekeri, tuzu ve yumurta sarılarını ilave edin Parmak uclarınızla calısarak kınlan bir hamur elde edin Ustunu kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın Hamurunuz dinlenince cıkartın ve 20 cm capında bir tart kabının dibine incecik yayın Hamurun kenarlarını kabın kenarlarına dogru yukseltin Hamurun dibine, birkac yere catal batırın ve tekrar buzdolabına koyarak 15 dakika daha bekletin Daha sonra hamurun uzerine 1 su bardagı kadar kuru fasulye dokerek onceden 190 derecede kızdırdıgınız fırında 15 dakika pisirin Fırından cıkartın, fasulyeleri atın ve yine fırına koyarak 5 dakika daha pisirin Fırından cıkarıp sogumaya bırakın Fasulyeler hamurun kabarmaması icindir
Ustu icin; taze kayısı kullanıyorsanız, kayısıları ikiye bolup tencereye koyun Uzerlerini gecmeyecek kadar su ilave edin, 4 corba kasıgı sekeri ve sap vanilyayı koyup cok hafif ateste tahta bir kasıkla seker eriyinceye kadar hafifce karıstırın Daha sonra 1520 dakika kayısılar yumusayıncaya kadar pisirip atesten alın,
kendi suyunda sogumaya bırakın Soguyunca kayısıları bir kevgirle cıkarıp bir tabaga alın, vanilyayı cıkarıp atın ve kayısıların suyunu glasaj icin kullanmak uzere bir kenara bırakın
Konserve kayısı kullanıyorsanız; kayısı tanelerini suzerek cıkarın ve konservenin suyunu glasaj icin saklayın Krema icin; 12 litre sutu kalan seker ve vanilyayla kucuk bir tencereye koyup kaynamaya bırakın Sutunuz kaynamaya baslayınca, 2 corba kasıgı mısır nisastasını bir parca su ile acın ve kaynayan sute karıstırarak ekleyin Kremanız koyulasınca tencereyi atesten alın, icine 2 yumurta sarısını hızlıca karıstırarak ekleyin ve sogumaya bırakın Kremanız biraz soguyunca, daha once pisirdiginiz tartın uzerine dokun ve bir kasıkla yayın Uzerine, pismis kayısıları veya konserve kayısıları duzgun olarak dizin Glasaj icin ayırdıgınız kayısı suyunu veya konserve suyunu kayısı receli ile bir tavaya koyun ve karıstırarak kaynatın Hazırladıgınız glasajı bir kasıkla kayısıların uzerine gezdirin
Tartınızı ılık veya soguk olarak yanında cırpılmıs krem ile servis yapın
alıntı
Tarte Aux Abricots Tarifi
Tarte Aux Abricots Malzemeleri:
tart hamuru icin
150 gr un
75 gr tereyagı
2 yumurta sarısı
1 corba kasıgı toz seker
1 tutam tuz
ustu icin
12 kg taze kayısı (20 adet) veya 1 kg kayısı konservesi
6 corba kasıgı toz seker
1 sap vanilya
krema icin
12 litre sut
2 yumurta sarısı
2 corba kasıgı mısır nisastası
1 tatlı kasıgı toz vanilya
glasaj icin
12 su bardagı pismis kayısıların suyu veya kayısı konservesinin suyu
3 corba kasıgı kayısı receli
imagestarteauxabricotstarifiresimli5ad3fa5695b5a
Tarte Aux Abricots Hazırlanışı:
Derin bu kaba unu koyun, icine kucuk parcalar halinde kestiginiz tereyagını, toz sekeri, tuzu ve yumurta sarılarını ilave edin Parmak uclarınızla calısarak kınlan bir hamur elde edin Ustunu kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın Hamurunuz dinlenince cıkartın ve 20 cm capında bir tart kabının dibine incecik yayın Hamurun kenarlarını kabın kenarlarına dogru yukseltin Hamurun dibine, birkac yere catal batırın ve tekrar buzdolabına koyarak 15 dakika daha bekletin Daha sonra hamurun uzerine 1 su bardagı kadar kuru fasulye dokerek onceden 190 derecede kızdırdıgınız fırında 15 dakika pisirin Fırından cıkartın, fasulyeleri atın ve yine fırına koyarak 5 dakika daha pisirin Fırından cıkarıp sogumaya bırakın Fasulyeler hamurun kabarmaması icindir
Ustu icin; taze kayısı kullanıyorsanız, kayısıları ikiye bolup tencereye koyun Uzerlerini gecmeyecek kadar su ilave edin, 4 corba kasıgı sekeri ve sap vanilyayı koyup cok hafif ateste tahta bir kasıkla seker eriyinceye kadar hafifce karıstırın Daha sonra 1520 dakika kayısılar yumusayıncaya kadar pisirip atesten alın,
kendi suyunda sogumaya bırakın Soguyunca kayısıları bir kevgirle cıkarıp bir tabaga alın, vanilyayı cıkarıp atın ve kayısıların suyunu glasaj icin kullanmak uzere bir kenara bırakın
Konserve kayısı kullanıyorsanız; kayısı tanelerini suzerek cıkarın ve konservenin suyunu glasaj icin saklayın Krema icin; 12 litre sutu kalan seker ve vanilyayla kucuk bir tencereye koyup kaynamaya bırakın Sutunuz kaynamaya baslayınca, 2 corba kasıgı mısır nisastasını bir parca su ile acın ve kaynayan sute karıstırarak ekleyin Kremanız koyulasınca tencereyi atesten alın, icine 2 yumurta sarısını hızlıca karıstırarak ekleyin ve sogumaya bırakın Kremanız biraz soguyunca, daha once pisirdiginiz tartın uzerine dokun ve bir kasıkla yayın Uzerine, pismis kayısıları veya konserve kayısıları duzgun olarak dizin Glasaj icin ayırdıgınız kayısı suyunu veya konserve suyunu kayısı receli ile bir tavaya koyun ve karıstırarak kaynatın Hazırladıgınız glasajı bir kasıkla kayısıların uzerine gezdirin
Tartınızı ılık veya soguk olarak yanında cırpılmıs krem ile servis yapın
alıntı