Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
175 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) (@kaptanlarun)
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 ,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
Meyve
Süslemek için:
Eritilmiş çikolata
Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tartolet hamuru için un hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin, ununu fazla kaçırmamaya dikkat edin.
Tartolet kalıbını ya da muffin kalıbını yağlayın.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalıba koyun ve elinizle her yerine yayarak çanak şeklini verin.
Kabarmamalı için çatalla tabanına delikler açın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi hafif dönene kadar pişirelim, benim fırında yaklaşık 16-17 dakikada pişti.
Fırından çıkarıp iyice soğuyunca kalıptan çıkarın.
Kreması için; vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve devamlı karıştırarak pişirin.
Kaynayınca vanilya ve tereyağı ekleyip mikserle güzelce çırpın.
Iyice soğuyunca krema sıkma torbasına koyun.
Tartoletlerin üzerine dilediğiniz şekilde sıkıp, dilediğiniz meyvelerle süsleyin.Afiyet olsun Not: tartoletler pişip soğuduktan sonra ağzı kilitli buzdolabı poşetine koyup derindondurucuda saklayabilirsiniz.
Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
175 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) (@kaptanlarun)
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 ,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
Meyve
Süslemek için:
Eritilmiş çikolata
Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tartolet hamuru için un hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin, ununu fazla kaçırmamaya dikkat edin.
Tartolet kalıbını ya da muffin kalıbını yağlayın.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalıba koyun ve elinizle her yerine yayarak çanak şeklini verin.
Kabarmamalı için çatalla tabanına delikler açın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi hafif dönene kadar pişirelim, benim fırında yaklaşık 16-17 dakikada pişti.
Fırından çıkarıp iyice soğuyunca kalıptan çıkarın.
Kreması için; vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve devamlı karıştırarak pişirin.
Kaynayınca vanilya ve tereyağı ekleyip mikserle güzelce çırpın.
Iyice soğuyunca krema sıkma torbasına koyun.
Tartoletlerin üzerine dilediğiniz şekilde sıkıp, dilediğiniz meyvelerle süsleyin.Afiyet olsun Not: tartoletler pişip soğuduktan sonra ağzı kilitli buzdolabı poşetine koyup derindondurucuda saklayabilirsiniz.
Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı