Son konular

Tartolet (Kolay ve Pratik)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tartolet (Kolay ve Pratik) Tanımı İçin Gereçler
100 gr tereyağ ( oda ısısında)
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1.5-2 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
Ocaktan aldıktan sonra;
60 gr beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ

Tartolet (Kolay ve Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak hamuru için tüm gereçleri derin bir kaseye alıp, yoğurun.
Hamurdan 12 -14 beze yapın.
Hamurları cupcake kalıplarına yerleştirin. İnce bir formda elinizle bastırarak yerleştirin.
Kabarmaması için çatal batırın.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika denetimli pişirin.
Hamurları soğumaya bırakın.
Kreması için; beyaz çikolata ve tereyağ hariç tüm gereçleri tencereye alın. Karışana kadar çırpın.
Krema kaynayınca beyaz çikolata ve tereyağ ekleyip çırpın. Üzerini streç sinema örtün. Soğumaya bırakın. Krema soğuyunca pürüzsüz olana dek mikser ile çırpın.
Kremayı sıkma torbasına alın. Hamurların üzerine kremadan sıkın.
Üzerlerini meyve ile süsleyin. Tartoletleri servis edin. Afiyet olsun.
Tartolet (Kolay ve Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Küçük Tartolet Tanımı İçin Gereçler 100 gram tereyağ (Oda sıcaklığında) 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 adet yumurta 2 su bardağından 1 parmak eksik un 1 paket vanilya Kreması İçin 500 ml süt 2 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Tartolet Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 75 gr şeker 1 adet yumurta 150 gram tereyağı 2 su bardağı + yarım su bardağı un Kreması için; 500 gram süt Yarım su bardağından biraz fazla şeker Yarım su bardağı nişasta 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı tereyağ 1 paket kremşanti Süslemek için; Pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Pastane Tarzı Tartolet (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için ; 50 gram tereyağ ( yumuşak olmasın) tuzsuz kullandım 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı soğuk su 1, 5 su bardağından bir tık fazla un (200 ml lik bardak kullandım ) 1 paket vanilya Kreması için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 175 gram oda sıcaklığında tereyağ 1 tane yumurta 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) (@kaptanlarun) Kreması için: 3 su bardağı süt 1 çay bardağı şeker 2 ,5 yemek kaşığı nişasta 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tartolet Tarifi İçin Malzemeler 100 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında) Yarım çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 2 su bardağından 1 parmak eksik un 1 paket vanilya Kreması için 500 ml süt 2 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı şeker 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt