Tartolet (Kolay ve Pratik) Tanımı İçin Gereçler
100 gr tereyağ ( oda ısısında)
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1.5-2 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
Ocaktan aldıktan sonra;
60 gr beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tartolet (Kolay ve Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak hamuru için tüm gereçleri derin bir kaseye alıp, yoğurun.
Hamurdan 12 -14 beze yapın.
Hamurları cupcake kalıplarına yerleştirin. İnce bir formda elinizle bastırarak yerleştirin.
Kabarmaması için çatal batırın.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika denetimli pişirin.
Hamurları soğumaya bırakın.
Kreması için; beyaz çikolata ve tereyağ hariç tüm gereçleri tencereye alın. Karışana kadar çırpın.
Krema kaynayınca beyaz çikolata ve tereyağ ekleyip çırpın. Üzerini streç sinema örtün. Soğumaya bırakın. Krema soğuyunca pürüzsüz olana dek mikser ile çırpın.
Kremayı sıkma torbasına alın. Hamurların üzerine kremadan sıkın.
Üzerlerini meyve ile süsleyin. Tartoletleri servis edin. Afiyet olsun.
Tartolet (Kolay ve Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gr tereyağ ( oda ısısında)
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1.5-2 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
Ocaktan aldıktan sonra;
60 gr beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tartolet (Kolay ve Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak hamuru için tüm gereçleri derin bir kaseye alıp, yoğurun.
Hamurdan 12 -14 beze yapın.
Hamurları cupcake kalıplarına yerleştirin. İnce bir formda elinizle bastırarak yerleştirin.
Kabarmaması için çatal batırın.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika denetimli pişirin.
Hamurları soğumaya bırakın.
Kreması için; beyaz çikolata ve tereyağ hariç tüm gereçleri tencereye alın. Karışana kadar çırpın.
Krema kaynayınca beyaz çikolata ve tereyağ ekleyip çırpın. Üzerini streç sinema örtün. Soğumaya bırakın. Krema soğuyunca pürüzsüz olana dek mikser ile çırpın.
Kremayı sıkma torbasına alın. Hamurların üzerine kremadan sıkın.
Üzerlerini meyve ile süsleyin. Tartoletleri servis edin. Afiyet olsun.
Tartolet (Kolay ve Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı