Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
2 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz
125 gram soğuk tereyağı
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Çikolata sosu için;
100 gr krema
100 gr sütlü çikolata
Kreması için;
3 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dilerseniz sadece kremalı veya sadece çikolata soslu yapabilirsiniz.
Hiç elimizi değmeden bir hamur yapıyoruz.
İster büyük bir rondo isterseniz de hamur makinesi kullanabilirsiniz. Ben rondoda yaptım.
İlk önce pudra şekeri, un ve tuzu robota koyup iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra soğuk tereyağını parça haline getirip ilave ediyoruz ve tekrardan kapağı kapatıp karıştırıyoruz.
Kum gibi bir hal alacak korkmayınız.
Son olarak yumurtayıda ekleyip tekrardan karıştırıyoruz ve hamurunuz el değmeden hazır.
Biraz ele yapışır yumuşak bir hamur olduğundan streç filme sarıp buzlukta yarım saat kadar bekleteceğiz fakat süreyi fazla geçirmeyin çok sert olur açmakta zorlanırsınız.
Buzlukta dinlenirken sosları yapmaya başlayalım.
Çikolata sosu için uygun bir tencerede kremayı kaynatıyoruz ve kaynamaya başladıktan sonra çikolatayı parçalayarak içerisine atıyoruz.
Çikolata iyice eridikten sonra altını kapatıyoruz.
Sırada kreması var. Yine uygun bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip kaynayana kadar orya ateşte hiç bırakmadan iyice karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine vanilyayı ve tereyağını ekleyip eriyene kadar iyice karıştırıyoruz ve hazır.
Ara sıra sosları karıştırın ki yüz tutmasın.
Hamuru buzluktan çıkarıp iki parçaya bölüyoruz.
Yuvarladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup merdane yardımıyla açıyoruz. Çok kalın olmasın.
Ben 12li muffin tepsisine yaptım siz tercih ettiğiniz şekilde istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz.
Açtığınız hamurları bardak ağzıyla yuvarlak kesip kalıplara yerleştirebilirsiniz yada top şeklinde koyup üzerine yuvarlak bir nesneyle bastırabilirsiniz.
Tabanlarına bir kaç kere çatal batırıyoruz ki tabanı şişmesin.
180° önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra soğumasını bekleyip öyle kalıplardan çıkarın dağılmasın.
Soğuduktan sonra krema torbasıyla veya buz dolabı poşetiyle kremayı ve çikolata sosunu içlerine dolduruyoruz.
Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Ben çilek ve renkli pasta süsleri kullandım. Afiyet olsun❤.
Tartolet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
2 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz
125 gram soğuk tereyağı
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Çikolata sosu için;
100 gr krema
100 gr sütlü çikolata
Kreması için;
3 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dilerseniz sadece kremalı veya sadece çikolata soslu yapabilirsiniz.
Hiç elimizi değmeden bir hamur yapıyoruz.
İster büyük bir rondo isterseniz de hamur makinesi kullanabilirsiniz. Ben rondoda yaptım.
İlk önce pudra şekeri, un ve tuzu robota koyup iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra soğuk tereyağını parça haline getirip ilave ediyoruz ve tekrardan kapağı kapatıp karıştırıyoruz.
Kum gibi bir hal alacak korkmayınız.
Son olarak yumurtayıda ekleyip tekrardan karıştırıyoruz ve hamurunuz el değmeden hazır.
Biraz ele yapışır yumuşak bir hamur olduğundan streç filme sarıp buzlukta yarım saat kadar bekleteceğiz fakat süreyi fazla geçirmeyin çok sert olur açmakta zorlanırsınız.
Buzlukta dinlenirken sosları yapmaya başlayalım.
Çikolata sosu için uygun bir tencerede kremayı kaynatıyoruz ve kaynamaya başladıktan sonra çikolatayı parçalayarak içerisine atıyoruz.
Çikolata iyice eridikten sonra altını kapatıyoruz.
Sırada kreması var. Yine uygun bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip kaynayana kadar orya ateşte hiç bırakmadan iyice karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine vanilyayı ve tereyağını ekleyip eriyene kadar iyice karıştırıyoruz ve hazır.
Ara sıra sosları karıştırın ki yüz tutmasın.
Hamuru buzluktan çıkarıp iki parçaya bölüyoruz.
Yuvarladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup merdane yardımıyla açıyoruz. Çok kalın olmasın.
Ben 12li muffin tepsisine yaptım siz tercih ettiğiniz şekilde istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz.
Açtığınız hamurları bardak ağzıyla yuvarlak kesip kalıplara yerleştirebilirsiniz yada top şeklinde koyup üzerine yuvarlak bir nesneyle bastırabilirsiniz.
Tabanlarına bir kaç kere çatal batırıyoruz ki tabanı şişmesin.
180° önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra soğumasını bekleyip öyle kalıplardan çıkarın dağılmasın.
Soğuduktan sonra krema torbasıyla veya buz dolabı poşetiyle kremayı ve çikolata sosunu içlerine dolduruyoruz.
Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Ben çilek ve renkli pasta süsleri kullandım. Afiyet olsun❤.
Tartolet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı