Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilya
Kreması için
500 ml süt
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Yarım paket toz krem şanti
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Yumuşak kıvamlı bi hamur olmalı.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
Kalıbı hafif yağlayıp bardakla hamurun ortasına basalım.
Elimizle kenarlarını düzeltip kabarmaması için ortasına çatalla bastıralım.
180 derece fırında kontrollü pişirelim.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Kreması için tencereye krema, vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp vanilya,tereyağını ve toz krem şantiyi ilave edip pürüz kalmayacak şekilde çırpalım.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alıp tartoletlerin ortasına sıkalım.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Tartolet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilya
Kreması için
500 ml süt
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Yarım paket toz krem şanti
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Yumuşak kıvamlı bi hamur olmalı.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
Kalıbı hafif yağlayıp bardakla hamurun ortasına basalım.
Elimizle kenarlarını düzeltip kabarmaması için ortasına çatalla bastıralım.
180 derece fırında kontrollü pişirelim.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Kreması için tencereye krema, vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp vanilya,tereyağını ve toz krem şantiyi ilave edip pürüz kalmayacak şekilde çırpalım.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alıp tartoletlerin ortasına sıkalım.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Tartolet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı