Tartolet Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
75 gr şeker
1 adet yumurta
150 gram tereyağı
2 su bardağı + yarım su bardağı un
Kreması için;
500 gram süt
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kremşanti
Süslemek için;
Pul çikolata (Benmari adabı eritilecek)
Toz antep fıstığı
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını şekeri ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
Bu sırada kremamız için süt, nişasta, şeker yumurta sarısını tenceremize alalım ve orta ateşte pişirelim. Kıvamı yoğunlaşana kadar karıştıralım.
Daha sonra altını kapatalım ve içerisine krem şantiyi, tereyağını ekleyelim karıştıralım. Öteki bir kaba alalım ve soğumaya bırakalım (Üzerine streç saralım ki kabuk tutmasın)
Dinlenen hamuru yağlı kağıt ortasında açalım ve bir kase yardımıyla keselim. Tartolet kalıplarına yerleştirelim ve tabanlarına çatalla delikler açalım.
Daha sonra da evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra kremayla buluşturalım. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
75 gr şeker
1 adet yumurta
150 gram tereyağı
2 su bardağı + yarım su bardağı un
Kreması için;
500 gram süt
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kremşanti
Süslemek için;
Pul çikolata (Benmari adabı eritilecek)
Toz antep fıstığı
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını şekeri ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
Bu sırada kremamız için süt, nişasta, şeker yumurta sarısını tenceremize alalım ve orta ateşte pişirelim. Kıvamı yoğunlaşana kadar karıştıralım.
Daha sonra altını kapatalım ve içerisine krem şantiyi, tereyağını ekleyelim karıştıralım. Öteki bir kaba alalım ve soğumaya bırakalım (Üzerine streç saralım ki kabuk tutmasın)
Dinlenen hamuru yağlı kağıt ortasında açalım ve bir kase yardımıyla keselim. Tartolet kalıplarına yerleştirelim ve tabanlarına çatalla delikler açalım.
Daha sonra da evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra kremayla buluşturalım. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı