Son konular

Tartolet

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tartolet Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
75 gr şeker
1 adet yumurta
150 gram tereyağı
2 su bardağı + yarım su bardağı un
Kreması için;
500 gram süt
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kremşanti
Süslemek için;
Pul çikolata (Benmari adabı eritilecek)
Toz antep fıstığı

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını şekeri ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
Bu sırada kremamız için süt, nişasta, şeker yumurta sarısını tenceremize alalım ve orta ateşte pişirelim. Kıvamı yoğunlaşana kadar karıştıralım.
Daha sonra altını kapatalım ve içerisine krem şantiyi, tereyağını ekleyelim karıştıralım. Öteki bir kaba alalım ve soğumaya bırakalım (Üzerine streç saralım ki kabuk tutmasın)
Dinlenen hamuru yağlı kağıt ortasında açalım ve bir kase yardımıyla keselim. Tartolet kalıplarına yerleştirelim ve tabanlarına çatalla delikler açalım.
Daha sonra da evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra kremayla buluşturalım. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Meyveli Tartolet Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 150 gram tereyağı yahut margarin 1 adet yumurta Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker 1 paket vanilya 1 tutam 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un Kreması için 500 ml süt Yarım su bardağından biraz fazla mısır nişastası Yarım su bardağı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi İçin Malzemeler 150 gram margarin 1 adet yumurta 1 tane vanilya 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un Yarım su bardağından biraz fazla şeker 1 tutam tuz Kreması için; 500 ml süt Yarım su bardağından biraz fazla şeker Yarım su bardağından biraz fazla mısır nişastası 50...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Meyveli Tartolet Tanımı İçin Materyaller 150 gram tereyağı yada margarin Yarım su bardağından biraz eksik toz şeker 1 yumurta 1 paket vanilya 2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un denetimli bi halde unu ek ediyoruz Kreması için; 2,5 su bardağı süt Yarım su bardağından biraz fazla nişasta 1 Türk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Tartolet (Döküm Kalıpta) Tanımı İçin Materyaller Tart kısmı için 150 gram oda sıcaklığında tereyağ Yarım su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya Aldığı kadar un kulak göğsü kıvamından bir tık daha sert hamur Kreması için 2 su bardağı süt 1 yumurta sarısı Yarım su bardağı şeker 1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tartolet Tarifi İçin Malzemeler Hamur için malzemeler; 200 gram tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 1 adet vanilya 3 su bardağı un (Kontrollü koyun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olucak ) Kreması için; 3 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı nişasta 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt