Tartolet

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için malzemeler;
200 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 adet vanilya
3 su bardağı un (Kontrollü koyun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olucak )
Kreması için;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Meyve
Benmari usulü eritilmiş çikolata

Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için un hariç malzemeleri karıştıralım. Unu kontrollü koyarak yoğuralım ele yapışmayan bir hamur olacak, unu fazla kaçırmayın.
Tartolet yapacağımız kalıbı tereyağı ile güzelce yağlayıp cevizden biraz büyük hamur topları yapıp elimizle kalıba yayalım çanak şeklince olacak.
180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim 15-20 dakika içinde pişiyor dikkatli pişirelim.
Bu arada krema yapımına geçelim vanilya ve tereyağı hariç malzemeleri tencereye alalım el çırpıcısı ile güzelce çırpıp ocağın altını açalım devamlı karıştırarak pişirelim.
Göz göz olmaya başlayınca 1 dakika içinde altını kapatıp içerisine vanilya ve tereyağını ilave edip mikser ile 1-2 dakika çırpalım.
Başka bir kaseye alıp ara ara karıştıralım kabuk tutmaması için, soğumuş olan kremayı krema poşetine alalım.
Pişmiş olan ve iyice soğumuş tartolet hamurunu kalıptan çıkartıp kremayı güzelce sıkalım.
Üzerini istediğiniz meyve ile süsleyip benmari usulü eritilmiş çikolata sıkalım misler gibi tartelotlarımız hazır
Tartolet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt