Tartolet Tanımı İçin Materyaller
Hamur
150 gram margarin yahut tereyağı
1 adet yumurta
2 su bardağı un +1 yemek kaşığı
1 adet vanilya
Yarım bardak şeker
1 tutam tuz
Kreması
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet vanilya
1 kahve fincanı şeker
2 kaşık kremşanti
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine
Muz
Çilek
Çikolata
Çikolata sosu
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kremamızı hazırlıyoruz.Süt un, nişasta, vanilya ,tereyağı ,şeker tenceremize alıp kaynayana kadar pişirelim.
Kabuklanmaması için orta sıra karıştırarak birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerini streç ile kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuza başlıyoruz.
Margarini ve yumurtayı kabımızı alıyoruz.
İçine sırasıyla bütün gereçlerimizi alıp unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
Yoğurduğunuz hamuru yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Sonra ceviz büyüklüğünden biraz küçük kesimler koparıp kalıbımıza koyalım.
Tuzluğumuzu streçleyip üstüne basarak kenarlarına kadar yaydırdım.
Sonra ortasına 4 kez çatalla deldim.
Isıttığınız fırında 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Dolaptan kremamızı çıkaralım.
2 kaşık krem şantimizi ekleyip güzelce mikserle çırpalım.
Pişen tartoletlerimizin üzerine kremayı sıkalım.
Üzerini süslemek için muz ve çileklerimizi dilimleyelim.
Kremamızın üzerine muz çikolata ve çilekleri istediğimiz biçimde dizelim.
En üstüne de çikolata sosuyla gezdirip servis tabağına alalım.Şimdiden afiyet olsun
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur
150 gram margarin yahut tereyağı
1 adet yumurta
2 su bardağı un +1 yemek kaşığı
1 adet vanilya
Yarım bardak şeker
1 tutam tuz
Kreması
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet vanilya
1 kahve fincanı şeker
2 kaşık kremşanti
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine
Muz
Çilek
Çikolata
Çikolata sosu
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kremamızı hazırlıyoruz.Süt un, nişasta, vanilya ,tereyağı ,şeker tenceremize alıp kaynayana kadar pişirelim.
Kabuklanmaması için orta sıra karıştırarak birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerini streç ile kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuza başlıyoruz.
Margarini ve yumurtayı kabımızı alıyoruz.
İçine sırasıyla bütün gereçlerimizi alıp unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
Yoğurduğunuz hamuru yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Sonra ceviz büyüklüğünden biraz küçük kesimler koparıp kalıbımıza koyalım.
Tuzluğumuzu streçleyip üstüne basarak kenarlarına kadar yaydırdım.
Sonra ortasına 4 kez çatalla deldim.
Isıttığınız fırında 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Dolaptan kremamızı çıkaralım.
2 kaşık krem şantimizi ekleyip güzelce mikserle çırpalım.
Pişen tartoletlerimizin üzerine kremayı sıkalım.
Üzerini süslemek için muz ve çileklerimizi dilimleyelim.
Kremamızın üzerine muz çikolata ve çilekleri istediğimiz biçimde dizelim.
En üstüne de çikolata sosuyla gezdirip servis tabağına alalım.Şimdiden afiyet olsun
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı