Son konular

Tartolet

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tartolet Tanımı İçin Materyaller

Hamur
150 gram margarin yahut tereyağı
1 adet yumurta
2 su bardağı un +1 yemek kaşığı
1 adet vanilya
Yarım bardak şeker
1 tutam tuz
Kreması
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet vanilya
1 kahve fincanı şeker
2 kaşık kremşanti
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine
Muz
Çilek
Çikolata
Çikolata sosu

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kremamızı hazırlıyoruz.Süt un, nişasta, vanilya ,tereyağı ,şeker tenceremize alıp kaynayana kadar pişirelim.
Kabuklanmaması için orta sıra karıştırarak birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerini streç ile kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuza başlıyoruz.
Margarini ve yumurtayı kabımızı alıyoruz.
İçine sırasıyla bütün gereçlerimizi alıp unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
Yoğurduğunuz hamuru yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Sonra ceviz büyüklüğünden biraz küçük kesimler koparıp kalıbımıza koyalım.
Tuzluğumuzu streçleyip üstüne basarak kenarlarına kadar yaydırdım.
Sonra ortasına 4 kez çatalla deldim.
Isıttığınız fırında 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Dolaptan kremamızı çıkaralım.
2 kaşık krem şantimizi ekleyip güzelce mikserle çırpalım.
Pişen tartoletlerimizin üzerine kremayı sıkalım.
Üzerini süslemek için muz ve çileklerimizi dilimleyelim.
Kremamızın üzerine muz çikolata ve çilekleri istediğimiz biçimde dizelim.
En üstüne de çikolata sosuyla gezdirip servis tabağına alalım.Şimdiden afiyet olsun
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Muzlu Çikolatalı Tartolet Tarifi İçin Malzemeler 150 gram margarin 1 adet yumurta 1 tane vanilya 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un Yarım su bardağından biraz fazla şeker 1 tutam tuz Kreması için; 500 ml süt Yarım su bardağından biraz fazla şeker Yarım su bardağından biraz fazla mısır nişastası 50...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Meyveli Tartolet Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 150 gram tereyağı yahut margarin 1 adet yumurta Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker 1 paket vanilya 1 tutam 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un Kreması için 500 ml süt Yarım su bardağından biraz fazla mısır nişastası Yarım su bardağı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Meyveli Tartolet Tarifi İçin Malzemeler 200 gram margarin ya da tereyağı(yumuşamış) 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı sirke 1,5 yemek kaşığı nişasta Yarım su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu 2,5 – 3 su bardağı un Kreması için; 3 su bardağı süt 5 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tartolet (Döküm Kalıpta) Tanımı İçin Materyaller Tart kısmı için 150 gram oda sıcaklığında tereyağ Yarım su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya Aldığı kadar un kulak göğsü kıvamından bir tık daha sert hamur Kreması için 2 su bardağı süt 1 yumurta sarısı Yarım su bardağı şeker 1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Çikolatalı Tartolet Tanımı İçin Malzemeler 150 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında) 1 adet yumurta Yarım su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un (kontrollü) ️kreması için; Pastacı kreması Çikolatalı Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt