Taş Gibi Ev Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler
5 litre yağlı süt
2 yemek kaşığı ev yapımı mayalık yoğurt
Taş Gibi Ev Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü derin bir tencereye alalım ve ocağa alıp, kaynamaya bırakalım.
Üzeri kaymak oldukça tahta kaşık yardımı ile tencerenin kenarına alalım.
Yaklaşık 30 dakika pişirelim kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve elimizi hafif yakacak kadar soğumaya bırakalım.
Serçe parmağımızı süte batıralım ve 5 saniye bekletelim, hafiften parmağımız yanıyorsa süt yoğurt olmaya hazır demektir.
Mayamızı küçük bir kaseye alalım sütten 2 kaşık alıp mayamızla karıştıralım ve süte yavaşça döküp, sütü hafifçe bir tur karıştıralım ve kapağını örtelim.
Tencerenin altına sofra bezi serelim tenceremizi yerleştirelim ve üstünüde sofra bezi ile kapatıp, 8 saat bekletelim ve dolaba alalım soğuduktan sonra tüketelim afiyet olsun
Taş Gibi Ev Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 litre yağlı süt
2 yemek kaşığı ev yapımı mayalık yoğurt
Taş Gibi Ev Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü derin bir tencereye alalım ve ocağa alıp, kaynamaya bırakalım.
Üzeri kaymak oldukça tahta kaşık yardımı ile tencerenin kenarına alalım.
Yaklaşık 30 dakika pişirelim kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve elimizi hafif yakacak kadar soğumaya bırakalım.
Serçe parmağımızı süte batıralım ve 5 saniye bekletelim, hafiften parmağımız yanıyorsa süt yoğurt olmaya hazır demektir.
Mayamızı küçük bir kaseye alalım sütten 2 kaşık alıp mayamızla karıştıralım ve süte yavaşça döküp, sütü hafifçe bir tur karıştıralım ve kapağını örtelim.
Tencerenin altına sofra bezi serelim tenceremizi yerleştirelim ve üstünüde sofra bezi ile kapatıp, 8 saat bekletelim ve dolaba alalım soğuduktan sonra tüketelim afiyet olsun
Taş Gibi Ev Yapımı Kaymaklı Yoğurt Tarifi Fotoğraflı Yapılışı