Taş Gibi Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler
5 litre organik süt
1,5 yemek kaşığı ev yoğurdu mayası
1 çimdik tuz
Taş Gibi Ev Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü uygun bir tencere ye alıp iyice kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika karıştırarak kaynatıyoruz.
Daha sonra mayalacağımız kaba sütü boşaltıyoruz. Üstü açık şekilde soğutmaya bırakıyoruz.
Serçe parmağımızı süte koyduğumuzda sütün içinde on saniye tutabilecek şekilde soğuduğunda mayalıyoruz sütü.
1,5 yemek kaşığı yoğurdu iyice tuzla özlüyoruz. Sonrasında sütün kaymağının kenarından tahta kaşık yardımıyla kaymağı bozmadan karıştırıyoruz mayayı ve kabın kapağını kapatarak sütün üzerini sıcak olacak şekilde örtün.
Yaklaşık 10 saat kadar bekletin mayalanınca yoğurdu açmadan 1 gün boyunca dolapta bekletin sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz
Taş Gibi Ev Yoğurdu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 litre organik süt
1,5 yemek kaşığı ev yoğurdu mayası
1 çimdik tuz
Taş Gibi Ev Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü uygun bir tencere ye alıp iyice kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika karıştırarak kaynatıyoruz.
Daha sonra mayalacağımız kaba sütü boşaltıyoruz. Üstü açık şekilde soğutmaya bırakıyoruz.
Serçe parmağımızı süte koyduğumuzda sütün içinde on saniye tutabilecek şekilde soğuduğunda mayalıyoruz sütü.
1,5 yemek kaşığı yoğurdu iyice tuzla özlüyoruz. Sonrasında sütün kaymağının kenarından tahta kaşık yardımıyla kaymağı bozmadan karıştırıyoruz mayayı ve kabın kapağını kapatarak sütün üzerini sıcak olacak şekilde örtün.
Yaklaşık 10 saat kadar bekletin mayalanınca yoğurdu açmadan 1 gün boyunca dolapta bekletin sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz
Taş Gibi Ev Yoğurdu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı