Taş Üzere Sert Ve Lezzetli Yoğurt Tanımı İçin Materyaller
2 litre tam yağlı süt
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Taş Üzere Sert Ve Lezzetli Yoğurt Tanımı Yapılışı
Sütümüzü derin bir tencereye alalım ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz, durmadan karıştırıyoruz ki süt kesilmesin.
Süt kaynayınca yaklaşık 10 dakika daha kaynatıyoruz.
Mayalamak istediğimiz saklama kaba sütü döküyoruz.
Sütünüzün sıcaklığını anlamak için serçe parmağınızı sütün içerisine sokup 10’a kadar sayın şayet parmağınız çok hafif yanıyorsa bu türlü hafifçe ılık kıvamda ise istenilen ısıya gelmiş demektir. Şayet sütünüz çok soğuk olursa yoğurdunuz tutmaz çokta sıcak olursa yoğurdunuz sulu olur, onun için sıcaklık çok değerli.
Bir kasede 2 kaşık yoğurdu çırpıyoruz ve kaynayan sütten 2 kepçe alıp düzgünce karıştırıyoruz. Sütümüze bu karışımı ekleyip kepçe yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.
Kabağı tam kapatmadan üzerini örtüyoruz, ve 4 saat dokunmadan açmadan bekletiyoruz. Kapağını tam kapatmamızın sebebi yoğurt terlemesin sulu olmasın.
4 saat sonra kapağı tam kapatıyoruz ılınana kadar bekletiyoruz.
Sıcak buzdolabına koyarsanız ekşi olur. Buzdolabında 24 saat bekletiyoruz. Ve sonraki gün yoğurdumuz hazır. Afiyet şifa olsun
2 litre tam yağlı süt
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Taş Üzere Sert Ve Lezzetli Yoğurt Tanımı Yapılışı
Sütümüzü derin bir tencereye alalım ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz, durmadan karıştırıyoruz ki süt kesilmesin.
Süt kaynayınca yaklaşık 10 dakika daha kaynatıyoruz.
Mayalamak istediğimiz saklama kaba sütü döküyoruz.
Sütünüzün sıcaklığını anlamak için serçe parmağınızı sütün içerisine sokup 10’a kadar sayın şayet parmağınız çok hafif yanıyorsa bu türlü hafifçe ılık kıvamda ise istenilen ısıya gelmiş demektir. Şayet sütünüz çok soğuk olursa yoğurdunuz tutmaz çokta sıcak olursa yoğurdunuz sulu olur, onun için sıcaklık çok değerli.
Bir kasede 2 kaşık yoğurdu çırpıyoruz ve kaynayan sütten 2 kepçe alıp düzgünce karıştırıyoruz. Sütümüze bu karışımı ekleyip kepçe yardımıyla güzelce karıştırıyoruz.
Kabağı tam kapatmadan üzerini örtüyoruz, ve 4 saat dokunmadan açmadan bekletiyoruz. Kapağını tam kapatmamızın sebebi yoğurt terlemesin sulu olmasın.
4 saat sonra kapağı tam kapatıyoruz ılınana kadar bekletiyoruz.
Sıcak buzdolabına koyarsanız ekşi olur. Buzdolabında 24 saat bekletiyoruz. Ve sonraki gün yoğurdumuz hazır. Afiyet şifa olsun