Son konular

Taş Gibi Yoğurt (Püf Noktarıyla)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Taş Gibi Yoğurt (Püf Noktarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
1 lt süt (Açık ya da günlük)
1 yemek kaşığı maya ya da evdeki yoğurt

Taş Gibi Yoğurt (Püf Noktarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eğer sütü açık alacaksanız bir tencereye tülbentten süzüp kepçe ile karıştırarak havalandırarak iyice kaynatalım. Günlük süt ise kaynatmaya gerek yok ısıtsanız yeterli.
45-47 derece arası mayalanmak için uygun. Gıda termometreniz yoksa klasik yöntem serçe parmağınızı süte sokup 7ye kadar sayın yanmamalısınız ancak ılık da gelmemeli sıcaklık.
Ardından bir kaseye mayanızı alıp tahta kaşıkla pürüzsüz hale getirin karıştırarak ve 1 kepçe sütü bu kaseye dökün mayayla karıştırın.
Tenceredeki sütü kavanozlara paylaştırın. Ben bebeğim için yaptığımdan 300 cclik kavanozlar kullanıyorum toplam 4 kavanoz çıkıyor.
Kasedeki mayanızı yine tahta kaşıkla kavanozlara pay ederek bitirin ve şöyle bir kaşığı kavanozlarda çevirin çok karıştırmadan.
Mayalama işlemi bitince kavanozlarınızın ağzına havlu kağıt koyup kapaklarını döndürmeden tutturun ve iyice sarıp sarmalayın hareket ettirmeden.
5 saat kadar mayalandıktan sonra kapakları çıkarıp buzdolabına yerleştirebilirsiniz. 1 2 saat sonra kavanozlarınızın kapağını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun
Taş Gibi Yoğurt (Püf Noktarıyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt