Taş Üzere Yoğurt Tanımı İçin Gereçler
2 litre günlük süt
2 yemek kaşığı yoğurt (ev imali yoğurt olursa daha âlâ olur)
1 çay kaşığının ucuyla tuz yada şeker
Taş Üzere Yoğurt Tanımı Yapılışı
Öncelikle derin bir tencereye (ben çelik tencere kullandım) sütümüzü koyup orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. (ara da bir karıştırın ki süt tabanına tutmasın)
Daha sonra kaynayan sütün altını kısıp havalandırarak karıştırıyoruz.
Tenceredeki sütümüzü (tencerenin kenarına baktığımızdada anlaşılır)1 parmak eksilene kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
Daha sonra sütü ocaktan alıp 20 dk bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Sütün mayalama kıvamına geldiğini anlamak için serçe parmağınızı sütün içine sokup 10 saniye sayın. Eğerki parmağınız birkaç saniye dayanıyorsa kıvama gelmiştir demektir.
Bir kaseye yoğurdu ve bir tatlı kaşığının yarısı kadar tuzu atıp güzelce karıştırın.
Daha sonra tenceredeki sütü karıştırarak kasedeki yoğurdu içine yavaş yavaş dökün.
Tenceredeki sütü düzgünce karıştıralım ki âlâ mayalansın.
Daha sonra tencerenin kapağını örtün ve sofra bezine sarın 8 saat bekletin. Şayet gece yapıyorsanız sabaha kadar bekleyebilirsiniz.
Daha sonra bekleyen sütümüzü sofra bezinden çıkarın, kapağını açın ve pak bir bez yada peçete ile kapağındaki suyunu silin.
Daha sonra kapağını kapatıp 1 gün buzdolabında bekletin. Artık yoğurdunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun. ).
2 litre günlük süt
2 yemek kaşığı yoğurt (ev imali yoğurt olursa daha âlâ olur)
1 çay kaşığının ucuyla tuz yada şeker
Taş Üzere Yoğurt Tanımı Yapılışı
Öncelikle derin bir tencereye (ben çelik tencere kullandım) sütümüzü koyup orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. (ara da bir karıştırın ki süt tabanına tutmasın)
Daha sonra kaynayan sütün altını kısıp havalandırarak karıştırıyoruz.
Tenceredeki sütümüzü (tencerenin kenarına baktığımızdada anlaşılır)1 parmak eksilene kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
Daha sonra sütü ocaktan alıp 20 dk bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Sütün mayalama kıvamına geldiğini anlamak için serçe parmağınızı sütün içine sokup 10 saniye sayın. Eğerki parmağınız birkaç saniye dayanıyorsa kıvama gelmiştir demektir.
Bir kaseye yoğurdu ve bir tatlı kaşığının yarısı kadar tuzu atıp güzelce karıştırın.
Daha sonra tenceredeki sütü karıştırarak kasedeki yoğurdu içine yavaş yavaş dökün.
Tenceredeki sütü düzgünce karıştıralım ki âlâ mayalansın.
Daha sonra tencerenin kapağını örtün ve sofra bezine sarın 8 saat bekletin. Şayet gece yapıyorsanız sabaha kadar bekleyebilirsiniz.
Daha sonra bekleyen sütümüzü sofra bezinden çıkarın, kapağını açın ve pak bir bez yada peçete ile kapağındaki suyunu silin.
Daha sonra kapağını kapatıp 1 gün buzdolabında bekletin. Artık yoğurdunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun. ).