Son konular

Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için;
1 çay kaşığı dövülmüş ceviz
Bir miktar çiğ tel kadayıf
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için;
Toz antep fıstığı

Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti için uygun bir tencereye şeker ,su ve limon suyunu koyun karıştırın.
Ocağa alıp 15 dakika kaynatın, ocaktan alın soğumaya bırakın.
Diğer taraftan karıştırma kabına yumurtaları kırın, bi çırpıcı yardımıyla iyice çırpın .
Üzerine süt, kabartma tozu, vanilya ilave edin karıştırın.
Azar azar unu ilave edin akıcı bir hamur elde edin.
Teflon tavaya birer kepçe dökün tek tarafını pişirin.
Arasına ceviz ve kadayıf koyun katlayın iyice kenarlarını bastırarak kapatın.
Kızgın yağda kızartın.
Daha sonra soğuk şerbete atın 2 dakika şerbet de bekletip servis tabağına alın üzerine antep fıstığı ile servis yapın.
Afiyet olsun .

Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt