Son konular

Taş Kadayıf Tatlısı

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:
2,5 su bardak süt
1 su bardak su
2 su bardak un
1 su bardak irmik
1 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 instant maya
Şerbeti için:
2 su bardak su
2 su bardak şeker
İçi için:
İnce çekilmiş ceviz

Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıyoruz.
Kaynamaya başlayınca 15-20 dk daha kaynayıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Sütü ılıtın.
İnstant mayayı ılık su ile birlikte eritin.
Kalan materyalleri ekleyin.
Hamur çok cıvık yahut çok sert olmamalıdır. Boza kıvamında olacak. Gerekirse, biraz daha su yahut un ekleyin.
Yaklaşık 30 dakika ılık bir yerde dinlenmeye bırakın.
Tavayı ısıtın ve hamuru tavaya dökün. Daha büyük bir tavada tıpkı anda birkaç tane pişirebilirsiniz.
Çevirmek yok!! tek taraflı pişecek. Pişen kadayıfların içine ceviz içi koyup kenarları birleştirilip yapıştırın.
Şimdi tencerede bol yağı ısıtın ve hamur modüllerini kızarana kadar pişirin.
Kızarttıktan çabucak sonra bir kaç dakika şerbete daldırın.
Hepsini geniş bir tabağa koyun ve servis yapın. Afiyet olsun!
Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Meşhur Taş Kadayıf Tatlısı Yassı Kadayıf Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı irmik 1,5 su bardağı un (1,5 su bardağı 1,5 su bardağı su (1,5 su bardağı 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı instant kurumaya 1 silme çay kaşığı tuz Şerbet için; 1,5 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Yassı Kadayıf (Taş Kadayıf) Tanımı İçin Gereçler Hamuru ı̇çin; Yarım su bardağı ılık su 1 çay kaşığı toz kuru maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 su bardağı un Yarım su bardağı irmik Yarım çay kaşığı tuz 1 su bardağı kadar ılık su ( azar azar ek edilecek ) İçi için; İri çekilmiş ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için; 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker 4-5 damla limon suyu Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 2 su bardağı un İçi için; İnce kıyılmış ceviz Kızartmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 paket vanilya 2 paket kabartma tozu Aldığı kadar un İç harcı için; 1 çay kaşığı dövülmüş ceviz Bir miktar çiğ tel kadayıf Kızartmak için sıvı yağ Şerbeti için; 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Yarım limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo yaş kadayıf 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çorba kasesi ceviz Şerbeti için: 5 su bardağı şeker 5 su bardağı şeker Yarım limon Üstünü süslemek için; Antep fıstığı Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı Yarın kilo çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt