Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı et
2 adet patates
15 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
2 adet biber
2 domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Pulbiber
Kekik
1 yemek kaşığı domates salçası
Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle büyük küpler halinde doğradığımız patatesleri kızartıp kenara koyalım.
Sonra kuşbaşı etleri azcık yağ ve yarım çay bardağı şu ile tencereye koy. Suyunu salıp çeksin.
Başka bir tencerede soğanı ve biberi yağda kavuralım.
Rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş domatesi salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Üzerine biraz sıcak şu ekleyip pişen etleri ekleyelim. Biraz sosuyla pişsin.
En son olarak kızarmış patatesleride ekleyelim bir 5 dakika daha kaynasın.
Suyu azaldıysa biraz ekleme yapabilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Tas Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kuşbaşı et
2 adet patates
15 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
2 adet biber
2 domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Pulbiber
Kekik
1 yemek kaşığı domates salçası
Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle büyük küpler halinde doğradığımız patatesleri kızartıp kenara koyalım.
Sonra kuşbaşı etleri azcık yağ ve yarım çay bardağı şu ile tencereye koy. Suyunu salıp çeksin.
Başka bir tencerede soğanı ve biberi yağda kavuralım.
Rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş domatesi salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Üzerine biraz sıcak şu ekleyip pişen etleri ekleyelim. Biraz sosuyla pişsin.
En son olarak kızarmış patatesleride ekleyelim bir 5 dakika daha kaynasın.
Suyu azaldıysa biraz ekleme yapabilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Tas Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı