Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
300 gram kuşbaşı et
3 tane sivri biber
1 tane soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy domates
1 tane sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağına 2 parmak eksik su
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı
1 avuç kuzu yağı (100 gr )
Püresi için
2 tane patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzerine
Maydanoz
Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yağlarımızı tencereye alalım.
Eridikten sonra etlerimizi ilave edelim.
Etlerimizin rengi dönene kadar harlı ateşte kavuralım.
Suyun azalmaya başladığı zaman tenceremizin kapağını kapatalım.
Kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırarak kavuralım.
Etler suyunu çektiği zaman eğer pişmediyse daha su ilave edip pişirebiliriz.
Daha sonra kavrulan etlerimizinüzerine biber ve doğradığımız soğanları ilave edip kavuralım.
Doğradığımız domatesi de ekleyip 5-6 dakika pişirelim.
Salçamızı rendelediğimiz sarımsağı da ekleyip kavuralım.
Suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyelim.Şuana kadar 40dakika oldu.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirelim.
Patates püresine geçelim ilk olarak patateslerimizi bir tencereye alıp haşlayalım.
Haşlanan patateslerimizi sıcakken soyalım.
Patateslerimizi ezelim.
Tuzunu karabiberini tereyağını koyup karıştıralım sütümüzü ekleyip kıvamını verelim.
Daha sonra patates püresini tabağımıza alalım.
Üzerine taş kebabımızdan koyup üstüne maydanozlarla süsleyelim.Afiyet olsun
Taş kebabımız hazır cıdan alınarak uygulanmıştır
Tas Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
300 gram kuşbaşı et
3 tane sivri biber
1 tane soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy domates
1 tane sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağına 2 parmak eksik su
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı
1 avuç kuzu yağı (100 gr )
Püresi için
2 tane patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzerine
Maydanoz
Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yağlarımızı tencereye alalım.
Eridikten sonra etlerimizi ilave edelim.
Etlerimizin rengi dönene kadar harlı ateşte kavuralım.
Suyun azalmaya başladığı zaman tenceremizin kapağını kapatalım.
Kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırarak kavuralım.
Etler suyunu çektiği zaman eğer pişmediyse daha su ilave edip pişirebiliriz.
Daha sonra kavrulan etlerimizinüzerine biber ve doğradığımız soğanları ilave edip kavuralım.
Doğradığımız domatesi de ekleyip 5-6 dakika pişirelim.
Salçamızı rendelediğimiz sarımsağı da ekleyip kavuralım.
Suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyelim.Şuana kadar 40dakika oldu.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirelim.
Patates püresine geçelim ilk olarak patateslerimizi bir tencereye alıp haşlayalım.
Haşlanan patateslerimizi sıcakken soyalım.
Patateslerimizi ezelim.
Tuzunu karabiberini tereyağını koyup karıştıralım sütümüzü ekleyip kıvamını verelim.
Daha sonra patates püresini tabağımıza alalım.
Üzerine taş kebabımızdan koyup üstüne maydanozlarla süsleyelim.Afiyet olsun
Taş kebabımız hazır cıdan alınarak uygulanmıştır
Tas Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı