Tatar Boreği Tarifi Resimli
Resimli Tatar Boreği Tarifi
Tatar Boreği Tarifi
Malzemeler
imagestatarboregitarifiresimli5ad434c09e733
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 cay bardağı sut
1 cay bardağı sıvıyağ
1 corba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram eritilmiş tereyağı
Alabildiği kadar ılık su
İc harcı icin:
300 gram kıyma
3 adet kuru soğan
1 cay bardağı pirinc
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
1 adet yumurta
Tatar Boreği yemek tarifi
Tatar boreğinin hamuru icin, ilk olarak karıştırma kabına un alınır tuzu ve şekeri eklenerek karıştırılır Daha 1 paket kuru maya alınarak suyu az az ilave edilerek karıştırılır 1 cay bardağı sıvıyağ eklenerek hamuru yoğrulur
Diğer taraftan ic malzemesi icin; tavaya sıvıyağ alınır uzerine doğranmış soğanlar alınarak sotelenir 300 gram kıyma ve daha onceden haşlanmış pirinc eklenir Tuzu ve karabiberi ayarlanır Hazır olan hamur 2 bezeye ayrılır
Hamurlar tepsi buyukluğunde acılır Birinci hamur yağlanmış tepsiye alınır Uzerine hazırlanan harc yayılır İkinci hamur acılarak uzerine kapatılır Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı hamurun uzerine surulur
Yumurta cırpılarak uzerine surulur Fırında uzeri kızarana kadar pişirilir
Resimli Tatar Boreği Tarifi
Tatar Boreği Tarifi
Malzemeler
imagestatarboregitarifiresimli5ad434c09e733
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 cay bardağı sut
1 cay bardağı sıvıyağ
1 corba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram eritilmiş tereyağı
Alabildiği kadar ılık su
İc harcı icin:
300 gram kıyma
3 adet kuru soğan
1 cay bardağı pirinc
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
1 adet yumurta
Tatar Boreği yemek tarifi
Tatar boreğinin hamuru icin, ilk olarak karıştırma kabına un alınır tuzu ve şekeri eklenerek karıştırılır Daha 1 paket kuru maya alınarak suyu az az ilave edilerek karıştırılır 1 cay bardağı sıvıyağ eklenerek hamuru yoğrulur
Diğer taraftan ic malzemesi icin; tavaya sıvıyağ alınır uzerine doğranmış soğanlar alınarak sotelenir 300 gram kıyma ve daha onceden haşlanmış pirinc eklenir Tuzu ve karabiberi ayarlanır Hazır olan hamur 2 bezeye ayrılır
Hamurlar tepsi buyukluğunde acılır Birinci hamur yağlanmış tepsiye alınır Uzerine hazırlanan harc yayılır İkinci hamur acılarak uzerine kapatılır Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı hamurun uzerine surulur
Yumurta cırpılarak uzerine surulur Fırında uzeri kızarana kadar pişirilir