Tatarların Meşhur Çi Börek (Çiğ Börek) Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tatarların Meşhur Çi Börek (Çiğ Börek) Tanımı İçin Materyaller

Hamur İçin
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin
250 gram kıyma (1 çorba kasesi)
1 büyük soğan rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su

Tatarların Meşhur Çi Börek (Çiğ Börek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
4 su bardağı un bir kaba alınır. Ortasına bir havuz açılır ve sıvı materyaller eklenir. Suyun evvel 1 bardağını koyun. Tuzda unun üzerine serpilir. Hamur yoğrulmaya başlanır.
Yarım su bardağı su bu kademede yavaş yavaş hamurun kıvamına nazaran eklenir. Zira her unun kalitesine nazaran ölçü değişikliği olabilir. Hamurun kıvamı ne çok katı ne de çok yumuşak olmalı.
Gerçek çi börek tanımında hamurun içinde karbonat yahut maya konulmaz. Onun için hamur yalnızca bu gereçlerden oluşuyor. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. Hamur dinlenirken de iç harcı hazırlanır.
Kıyma bir kaba alınır, içine karabiber, soğan (Soğanın suyunu sıkmayın. Robottan çekerseniz daha uygun olur hatta ) ve tuz eklenir. Yarım çay bardağı su yavaş yavaş ek edilerek karıştırılır.
Hamura sürülebilir akışkan bir kıvamda olmalı. Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kesilip bezeler yapılır. Tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp pak bir bezin üzerine alınır.
Açılan hamurlar kurutulmadan 1 kaşık iç harç sürülür. Hamurun kapatılan yerine biraz su sürülür. Bu çok kıymetli bir nokta. Hem hamurun daha uygun yapışmasını hem de içindeki suyun akmamasını ve yağın sıçramamasını sağlıyor.
Hamurun kenarlarını isterseniz kesebilirsiniz. Hazır olan hamurlar kızgın yağda artlı önlü güzelce kızartılır. Börekler servise hazır. Börekleri yaptıktan çabucak sonra tüketmenizi tavsiye ederim. Zira belirli bir vakit sonra yumuşadığı için birinci çıtırlığı kalmıyor.
 

Similar threads

  • Soru
Çi (Çiğ) Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı sirke İç harcı için: 300 gram kıyma 1 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay bardağı su Kızartmak için 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Çiğ Börek (Çi Börek) Tanımı İçin Materyaller Hamur materyali; 1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarim su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç harç gereci; 250 gram kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay bardağı su 1 adet soğan Çiğ Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım su bardağı su Yarım tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç harcı için; 200 gram kıyma 1 küçük soğan Tuz, su, karabiber Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamur yoğrulur sert bir hamur olacak. Kıyma için; soğan doğranır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Çi Börek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 5 su bardağı un 1 buçuk su bardağı su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı yoğurt ya da 2 yemek kaşığı yoğurt suyu (yoğurdunuz yoksa 1 yemek kaşığı sirke) 1 silme tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 300 gram yağsız kıyma 2 küçük uzunluk ya da 1 orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Çi Börek Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı tuz 5.5 su bardağı un İç harcı için; 540 gram kıyma 1 küçük uzunluk rendelenmiş patates 1 orta uzunluk rendelenmiş soğan 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt