Tatlı Borek nasıl yapılır
Resimli Tatlı Borek tarifi
Malzemeler
4 su bardağı un
25 cay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı nişasta
2 yumurta
100 gr tereyağı
2 cay bardağı sut
Yarım su bardağı yoğurt
1 cay kaşığı tuz
200 gr kaymak
Şurup icin
5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 corba kaşığı limon suyu
Uzeri icin
1 cay bardağı ince
cekilmiş antepfıstığı
imagestatliborektarifiresimli5ad4345764c7e
Yemeğin Tarifi
Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibiA tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz Unu eleyin 2 cay bardağı sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun Hamurun uzerini nemli bir bezle ortup yarım saat dinlendirin 15 bezeye ayırın ve avuc buyukluğunde acın Aralarına nişasta serpiştirerek tum yufkalar bitene kadar ucer yufkayı ust uste dizin Uclu yufka gruplarını once merdane sonra oklavayla buyukluğu kadar acın Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın Yufkaları yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından surerek serin Kalan yağı uzerine surun Kare şeklinde dilimleyip onceden ısıtılmış 170 derece fırında 5055 dakika pişirin Şurup malzemesini kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatıp ılınmaya bırakın Ilık şerbeti sıcak baklavanın uzerine dokun Soğuduktan sonra aralarına kaymağı paylaştırın Antepfıstığı serpiştirip servis yapın Kaymaklı tatlı borek
Resimli Tatlı Borek tarifi
Malzemeler
4 su bardağı un
25 cay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı nişasta
2 yumurta
100 gr tereyağı
2 cay bardağı sut
Yarım su bardağı yoğurt
1 cay kaşığı tuz
200 gr kaymak
Şurup icin
5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 corba kaşığı limon suyu
Uzeri icin
1 cay bardağı ince
cekilmiş antepfıstığı
imagestatliborektarifiresimli5ad4345764c7e
Yemeğin Tarifi
Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibiA tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz Unu eleyin 2 cay bardağı sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun Hamurun uzerini nemli bir bezle ortup yarım saat dinlendirin 15 bezeye ayırın ve avuc buyukluğunde acın Aralarına nişasta serpiştirerek tum yufkalar bitene kadar ucer yufkayı ust uste dizin Uclu yufka gruplarını once merdane sonra oklavayla buyukluğu kadar acın Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın Yufkaları yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından surerek serin Kalan yağı uzerine surun Kare şeklinde dilimleyip onceden ısıtılmış 170 derece fırında 5055 dakika pişirin Şurup malzemesini kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatıp ılınmaya bırakın Ilık şerbeti sıcak baklavanın uzerine dokun Soğuduktan sonra aralarına kaymağı paylaştırın Antepfıstığı serpiştirip servis yapın Kaymaklı tatlı borek