Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
2 adet tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı soya sosu
Gereğince yağ
Susam
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları üstten çizik atarak kesiyoruz (Ben tavukları 2 ye böldüm)
Tuz ve karabiberi üstüne yediriyoruz.
Maşa yardımıyla tavuklarımızı gerili önlü una buluyoruz.
Pişireceğimiz tavaya gereğince yağı ekledikten sonra kızgın yağımıza tavukları diziyoruz.
Tavuklar biraz kızardıktan sonra rendelediğimiz sarımsakları ekliyoruz.
Sirke, bal ve soya sosumuzu ekliyoruz.
Güzelce piştiğinden emin olunca servis tabağımıza alıyoruz.
Üzerine susamla süsleme yapıyoruz. Afiyet olsun
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı soya sosu
Gereğince yağ
Susam
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları üstten çizik atarak kesiyoruz (Ben tavukları 2 ye böldüm)
Tuz ve karabiberi üstüne yediriyoruz.
Maşa yardımıyla tavuklarımızı gerili önlü una buluyoruz.
Pişireceğimiz tavaya gereğince yağı ekledikten sonra kızgın yağımıza tavukları diziyoruz.
Tavuklar biraz kızardıktan sonra rendelediğimiz sarımsakları ekliyoruz.
Sirke, bal ve soya sosumuzu ekliyoruz.
Güzelce piştiğinden emin olunca servis tabağımıza alıyoruz.
Üzerine susamla süsleme yapıyoruz. Afiyet olsun
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı