Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler
2,5 adet yufka
Kaşar peyniri,lor peyniri yada köy peyniri
Sos için;
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı ucu kadar tuz
1 çay kaşığı karbonat
Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ,süt, tuz, karbonatı karıştırma kabında uygunca çırpalım.
Tavayı güzelce yağlayıp yufkayı içine serelim .
Serdiğimiz yufkanın üzerine harcı kaşık yardımıyla sürelim.
Geri kalan yufkayı elimizle ikiye bölüp tavaya serelim, içine harç ve peynirimizi dökelim.
Üzerine geri kalan kesim yufkayı serip harç dökelim.
Tavadan sarkan yufkaları üzerini kapatıp kalan harcı dökelim.
Ağzını kapanıp 10 dakika bekleyelim.
Arkalı önlü kısık ateşte ağzı kapalı pişirelim.
Sıcak servis edelim afiyet olsun.
Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2,5 adet yufka
Kaşar peyniri,lor peyniri yada köy peyniri
Sos için;
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı ucu kadar tuz
1 çay kaşığı karbonat
Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ,süt, tuz, karbonatı karıştırma kabında uygunca çırpalım.
Tavayı güzelce yağlayıp yufkayı içine serelim .
Serdiğimiz yufkanın üzerine harcı kaşık yardımıyla sürelim.
Geri kalan yufkayı elimizle ikiye bölüp tavaya serelim, içine harç ve peynirimizi dökelim.
Üzerine geri kalan kesim yufkayı serip harç dökelim.
Tavadan sarkan yufkaları üzerini kapatıp kalan harcı dökelim.
Ağzını kapanıp 10 dakika bekleyelim.
Arkalı önlü kısık ateşte ağzı kapalı pişirelim.
Sıcak servis edelim afiyet olsun.
Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı