Tava Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Tava Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurma kabına hamur materyallerini katıp ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alalım.
Normal incelikte oklavayla açalım çatalla bir kaç yerine batıralım.
Yağını ısıtalım ve açtığımız bezeleri yağda alt üst kızartalım.
Çayımızın yanında servis yapalım.
Kolay gelsin afiyet olsun
Not; kabartma tozu sevmeyenler kabartma tozu yerine 1 yemek kaşığı toz kuru maya katıp, yoğurup, mayalandırıp birebir biçimde yapabilirsiniz.
Tava Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Tava Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurma kabına hamur materyallerini katıp ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alalım.
Normal incelikte oklavayla açalım çatalla bir kaç yerine batıralım.
Yağını ısıtalım ve açtığımız bezeleri yağda alt üst kızartalım.
Çayımızın yanında servis yapalım.
Kolay gelsin afiyet olsun
Not; kabartma tozu sevmeyenler kabartma tozu yerine 1 yemek kaşığı toz kuru maya katıp, yoğurup, mayalandırıp birebir biçimde yapabilirsiniz.
Tava Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı