Son konular

Tava Ekmeği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tava Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
1 yemek kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı ılık su
1 küp şeker
4,5 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tava Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına maya, şeker ve ılık su alınır, karıştırılır; 2-3 dakika sonra un ve tuz eklenir. Yumuşak lakin ele de yapışmayacak halde bir hamur yoğrulur. Son kademede sıvı yağ eklenir, karıştırılır.
Yaklaşık bir saat kadar üzeri kapalı bir formda mayalanmaya bırakılır. Sonra tavaya biraz un serpilir, mayalanan hamur tavaya yayılır. Kapağı kapatılır ve 15-20 dakika daha mayalanması beklenir.
Daha sonra ocağın en küçük kısmında, en küçük ısıda yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Sonra aykırı çevrilir, 15-20 dakika daha pişirilir (Ters çevirdikten sonra tavanın kapağına kağıt havlu kapatalım ki pişen kısmına su damlamasın)
Ekmek piştikten sonra bir ızgara üzerine alınır ve soğumaya bırakılır. Çok pratik, çok lezzetli… hamur akşamdan yoğrulup buzdolabına kaldırıldığında sabah rahatlıkla kahvaltıya yetişebilecek tipten. Afiyet olsun.
Tava Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt