Tavada Börek (Yoğurma Ve Yufka Olmadan En Pratik Haliyle) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
2 yumurta
3 zirveli yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt (50 ml)
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
5 yemek kaşığı un (100 gram)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için ;
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
100 gram kıyma
1 küçük soğan
1 küçük kapya biber (isteğe bağlı)
1 çay bardağı kaşar peyniri
Bir tutam maydanoz
Baharatlar;
1 çay kaşığı tuz
Yarim çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tavayi yağlamak için;
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavada Börek (Yoğurma Ve Yufka Olmadan En Pratik Haliyle) Tanımı Yapılışı
Birinci olarak iç harcını hazırlayalım. Kıymanın rengi dönene kadar kavurup üzerine soğan ve kapya biberi ekleyelim.
Baharatlarını ve tuzunu atalım. Güzelce karıştıralım.
Ocak üzerinden aldıktan sonra bir tutam maydanoz ekleyelim, soğumaya bırakalım.
Hamur için yoğurma kabına un hariç bütün materyalleri alıp çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
Unu azar azar katalım. Kek hamuru kıvamına yakın bir karışım elde edelim.
Böreğin üzeri için galeta unuyla sıvı yağı karıştıralım.
Yapışmaz bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ döküp ocağın altını açalım.
Hamurun yarısını dökelim.
Silikon sipatula ile her yere yayalım.
İç harcın hepsini yayarak koyalım.
1 çay bardağı kaşar peynirini de bu kademede ekleyelim.
Kalan bütün hamuru iç harcın üzerine döküp yayalım.
En üste galeta unlu karışımı gezdirelim.
Tavanın kapağını kapatalım.
Kapakta buhar deliği varsa orayı bir bezle kapatalım. Benim kullandığım kapakta yoktu.
Yaklaşık 15 dakikada orta beğenilen kısık ateşte alt tarafı pişti.
Zıt çevirip galeta unlu karışımdan serpelim.
Daha kısa müddette öteki tarafını pişirelim.
Sıcak sıcak çıtır çıtır olan böreğimizi servis yapalım.
Çevirirken kullandığınız tava yahut tabağın üzerine yağ gezdirip çevirin ki pişerken tabanına tutmasın.
Dilerseniz bu tanımı peynirli yahut patatesli de kahvaltıya yapabilirsiniz. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun
Hamuru için;
2 yumurta
3 zirveli yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt (50 ml)
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
5 yemek kaşığı un (100 gram)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için ;
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
100 gram kıyma
1 küçük soğan
1 küçük kapya biber (isteğe bağlı)
1 çay bardağı kaşar peyniri
Bir tutam maydanoz
Baharatlar;
1 çay kaşığı tuz
Yarim çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tavayi yağlamak için;
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavada Börek (Yoğurma Ve Yufka Olmadan En Pratik Haliyle) Tanımı Yapılışı
Birinci olarak iç harcını hazırlayalım. Kıymanın rengi dönene kadar kavurup üzerine soğan ve kapya biberi ekleyelim.
Baharatlarını ve tuzunu atalım. Güzelce karıştıralım.
Ocak üzerinden aldıktan sonra bir tutam maydanoz ekleyelim, soğumaya bırakalım.
Hamur için yoğurma kabına un hariç bütün materyalleri alıp çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
Unu azar azar katalım. Kek hamuru kıvamına yakın bir karışım elde edelim.
Böreğin üzeri için galeta unuyla sıvı yağı karıştıralım.
Yapışmaz bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ döküp ocağın altını açalım.
Hamurun yarısını dökelim.
Silikon sipatula ile her yere yayalım.
İç harcın hepsini yayarak koyalım.
1 çay bardağı kaşar peynirini de bu kademede ekleyelim.
Kalan bütün hamuru iç harcın üzerine döküp yayalım.
En üste galeta unlu karışımı gezdirelim.
Tavanın kapağını kapatalım.
Kapakta buhar deliği varsa orayı bir bezle kapatalım. Benim kullandığım kapakta yoktu.
Yaklaşık 15 dakikada orta beğenilen kısık ateşte alt tarafı pişti.
Zıt çevirip galeta unlu karışımdan serpelim.
Daha kısa müddette öteki tarafını pişirelim.
Sıcak sıcak çıtır çıtır olan böreğimizi servis yapalım.
Çevirirken kullandığınız tava yahut tabağın üzerine yağ gezdirip çevirin ki pişerken tabanına tutmasın.
Dilerseniz bu tanımı peynirli yahut patatesli de kahvaltıya yapabilirsiniz. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun